malo su se zaigrali

Hari i Megan tvrde da su ih paparaci jurili dva sata: Gradonačelnik, policija i taksista kažu - NE BAŠ

0

Čini se da se nekadašnji kraljevski par malo zaneo u svojim izjavama 

foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U stranim medijima odjeknula je vest da su Megan Markl i njen suprug princ Hari bili meta paparaca, koji su ih, prema rečima njihovog portparola, jurili automobilima usled čega je umalo došlo do katastrofe.

 

Ipak, ubrzo su se pojavile informacije koje su demantovale ove tvrdnje nakon čega su na društvenim mrežama počele da se zbijaju šale na račun Megan i njenog supruga.


Naime, taksista koji je pokupio Sasekse rekao je:

 

- Mislim da to ne bih nazvao poterom, ali je istina da je par bio tih i da su izgledali uplašeno dok su sedeli u zadnjem delu njegovog automobila oko 10 minuta koliko je trajala njihova vožnja.


- Princ Hari, njegova supruga Megan i njena majka bili su umešani u "skoro katastrofalnu" poteru automobila nakon što su ih paparaci pratili više od dva sata - rekao je njihov portparol.

 

Međutim, dva zvaničnika njujorške policije umanjili su incident rekavši da ne veruju da je potera bila "skoro katastrofalna" i opisali su "malo haotičnu scenu".

 

Taksista koji je u utorak oko 23 sata po lokalnom vremenu pokupio Harija, Megan i njenu majku Doriju Ragland ispred 19. stanice njujorške policije, rekao je da su bili u njegovom automobilu bili oko 10 minuta.

 

- To nije bilo kao potera automobilima u filmu. Bili su tihi i delovali su uplašeno, ali to je Njujork - bezbedno je - bio je jasan taksista.

 

Navodnu jurnjavu kolima demantova je taksista
Navodnu jurnjavu kolima demantova je taksistafoto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Gospodin Sing je takođe rekao da je od Saseksa stekao utisak da su ih paparaci već proganjali pre nego što su ušli u njegov auto.

 

U međuvremenu, gradonačelnik Njujorka Erik Adams rekao je da su dvojica policajaca mogla biti povređena dok su pomagali Harijevom i Meganinom privatnom obezbeđenju dok su pratili njihov automobil.

 

Potera se dogodila nakon što su Saseksi prisustvovali ceremoniji dodele nagrada u dvorani Zigfeld u Njujorku u utorak - njihovom prvom javnom pojavljivanju od krunisanja kralja.

 

Harijev portparol je rekao:

 

- Sinoć su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i gospođa Ragland bili uključeni u skoro katastrofalnu poteru automobila od strane lanca veoma agresivnih paparaca - rekao je on, pa je dodao:

 

Njujorška policija nije potvrdila priču Megan Markl i princa Harija
Njujorška policija nije potvrdila priču Megan Markl i princa Harijafoto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


- Ova nemilosrdna potera, koja je trajala više od dva sata, rezultirala je višestrukim bliskim sudarima u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva policajca njujorške policije - kazao je.

 

Ipak, izgleda da stvari nisu bile toliko dramatične kao što to Megan i Hari žele da predstave.

 

Džulijan Filips, zamenik komesara njujorške policije, rekao je da su policajci "pomagali privatnom bezbednosnom timu koji štiti vojvodu i vojvotkinju od Saseksa".

 

Nastavio je:

 

- Bilo je brojnih fotografa koji su otežali njihov transport. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa stigli su na svoje odredište i nije bilo prijavljenih sudara, poziva, povreda ili hapšenja u vezi sa tim - bili su jasni.

 

Princ Hari i Megan Markl bili su okruženi novinarima i fotografima
Princ Hari i Megan Markl bili su okruženi novinarima i fotografimafoto: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Gradonačelnik Njujorka je kasnije rekao:

 

- Štampa ili paparaci, znate, žele da dobiju pravi snimak, žele da dobiju pravu priču. Ali javna bezbednost uvek mora da bude u prvom planu. Na brifingu koji sam primio (čuo sam) su dvojica naših oficira mogla biti povređena... Mislim da nema mnogo nas koji se ne sećaju kako je (Harijeva) mama umrla. Bilo bi strašno izgubiti nevinog posmatrača tokom ovakve hajke.

 

Adams je dodao da veruje da je ponašanje onih koji prate Sasekse bilo "nepromišljeno i neodgovorno".

 

Harija, Megan i gospođicu Ragland je navodno pratilo više zamračenih vozila kojima su upravljali neidentifikovani ljudi.

 

Navodi se da su vozila vozila trotoarima, preskočila crvena svetla i kretala se u rikverc niz jednosmernu ulicu.

 

Takođe je rečeno da je najmanje jedan vozač koristio telefon za volanom.

Izveštava se da je najmanje jedan drugi fotografisao dok je vozio.

 

Za jedan od automobila se navodi da je nezakonito blokirao vozilo u pokretu.

Kaže se da su se uniformisani policajci više puta suočili sa onima koji su pratili Sasekse, ali su oni ipak nastavili sa poterom.

 

Omid Scobie, koji je napisao knjigu "Pronađi slobodu" o Hariju i Megan, objavio je na Tviteru da je izvor rekao da su Saseksi i gospođa Ragland "razumljivo potreseni, ali zahvalni da su svi na sigurnom".

 

 

makonda-tracker