da li će prihvatiti?

Kralj Čarls III pruža ruku pomirenja princu Hariju? Neočekivana odluka uoči krunisanja

0

Još uvek nije poznato da li će princ Hari prihvatiti poziv.

Krunisanje kralja Čarlsa III
Krunisanje kralja Čarlsa IIIfoto: Victoria Jones / AFP / Profimedia

Kako prenosi Daily Mail, princ Hari je danas pozvan na ručak u Bakingemsku palatu nakon istorijskog krunisanja njegovog oca kralja Čarlsa III u Vestminsterskoj opatiji.

 

Međutim, još nije poznato da li će vojvoda od Saseksa (38) prihvatiti, s obzirom na to da se očekuje da će požuriti nazad u Kaliforniju kako bi sa porodicom proslavio četvrti rođendan njihovog sina Arčija.

 

Ovaj poziv mnogi smatraju Čarlsovom maslinovom grančicom nakon što su Harijevi eksplozivni memoari "Rezerva" ostavili u šoku nekoliko članova kraljevske porodice - pre svega njegovog brata princa Vilijama.

A ove vesti dolaze nakon što je danas otkriveno da će princ Hari biti prebačen u treći red unutar Vestminsterske opatije u kojoj će se održati služba krunisanja. 

 

On će sedeti između supruga princeze Eugenije Džeka Bruksbanka i princeze Aleksandre, rođake pokojne kraljice.

 

Samo stariji članovi kraljevske porodice imaće sedište u prvom redu na istorijskoj ceremoniji krunisanja, koju čine princ Vilijam i princeza od Velsa, vojvoda i vojvotkinja od Edinburga - Edvard i Sofi - i njihova deca ledi Luiz i Džejms grof od Veseksa, kao i uvek popularna princeza Ana i njen suprug Tim Lorens.

 

- Bilo je razgovora o tome da bi sedišta mogla da budu raspoređena po liniji sukcesije. Ali to bi Harija petog po redu stavilo ispred i u centar - i sa Vilijamom i Kejt - ispričao je izvor za The SUn.

 

- Umesto toga, odluka je bila da članovi kraljevske porodice koji su aktivni u obavljanju kraljevskih dužnosti budu napred. Tako da će Hari biti daleko od svog oca - dodaje izvor.

 

Izvori su ranije rekli za Mejl da "nema planova" da se Hari pridruži kraljevskoj porodici na balkonu palate ili da se čak pojavi na zvaničnim fotografijama.

 

 

makonda-tracker