Odredila je prioritete

Svi misle da ne dolazi zbog Arčijevog rođendana: Ovo je PRAVI razlog zašto Megan Markl neće biti na krunisanju Čarlsa

2

Hari i Megan uopšte nisu ni znali do skoro da će biti pozvani na krunisanje

Megan Markl neće prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III.
Megan Markl neće prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III.foto: EPA-EFE/JULIAN SMITH

Sutra će ceremonijom krunisanja kralj Čarls III i zvanično postati novi britanski monarh.

 

Pre nekoliko nedelja je potvrđeno da će mlađi Čarlsov sin, princ Hari prisustvovati krunisanju svog oca, dok će njegova supruga Megan Markl izoastati sa ovog događaja.

 

Odmah se u javnosti pojavila vest da vojvotkinja od Saseksa ne dolazi na krunisanje zbog rođendana njihovog sina Arčija, koji 6. maja puni četiri godine. 

 

Međutim, kako prenose strani mediji, izgleda da je Megan Markl odredila prioritete i odlučila da ne dolazi iz drugih razloga u Veliku Britaniju.

 

Megan Markl neće prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III jer želi da „zaštiti svoj mir“, rekao je kraljevski biograf. Vrlo je svesna da su sva svetla uperena u nju kad god se približi Velikoj Britaniji i kraljevskoj porodici, kako saopštava Omid Skobi.

 

Bio je vrlo izričit u tome da se zaista čini da je njeno privlačenje pažnje namerno. Izjavio je i da bi priča imala drugačiji tok da Megan samo dođe i "stoji" pored svog muža.

 

Skobi je naveo i da Hari i Megan uopšte nisu ni znali do skoro da će biti pozvani na krunisanje. Pritom da nije postojalo pitanje da li Hari želi da dođe na krunisanje, već da li će biti pozvan.

 

Saseksi su navodno morali da čekaju neko vreme da zaista dobiju potvrdu da li su 100 posto dobrodošli na ovaj događaj. U martu je portparol Suseksa potvrdio da su Hari (38) i Markl (41) pozvani na ceremoniju krunisanja.

 

Već sledećeg meseca, javnost je saznala da će Hari prisustvovati događaju bez svoje suproge, kako navode izvori. Megan ima i mnogo značajniji razlog da ostane kod kuće, naime njihovom sinu Arčiju je rođendan, istog dana kada je zakazano krusnisanje.

 

Megan će sutra u Kaliforniji u užem krugu porodice proslaviti Arčijev četvrti rođendan.
Megan će sutra u Kaliforniji u užem krugu porodice proslaviti Arčijev četvrti rođendan.foto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

Ni Hari ne namerava da se zadržava predugo u Ujedinjenom Kraljevstvu, samo par sati nakon krunisanja, planira da se vrati u SAD na rođendan svog sina.

 

Podsetimo Hari i Megan su dali ostavke kada su kraljevske dužnosti u pitanju. 

 

Preselili su se u Kanadu, a potom u SAD, a onda su nizom optužbi uzburkali britansku javnost. 

 

Već narušene odnose u britanskoj kraljevskoj porodici dodatno su narušili dokumentarna serija "Hari i Megan" kao i Harijevi memoari "Rezerva".

 

Stoga je i bilo pod znakom pitanja da li će Hari i Megan biti pozvani na krunisanje, a sada, kada se zna da mlađi sin kralja Čarlsa III dolazi u Veliku Britaniju, sve oči će biti uprte u njega.

 

 

 

makonda-tracker