"Deca su naše ogledalo"

"Svaki metak koji opalim stvara mučninu": Ivana Maksimović uputila dirljive reči povodom masovne pucnjave u Beogradu

0

Strelkinja Ivana Maksimović Anđušić podelila je na Instagramu svoje misli povodom ove tragedije.

foto: Printscreen/Instagram/Ivanamaksimovic
foto: Printscreen/Instagram/Ivanamaksimovic

Pre dva dana u Srbiji se dogodila masovna pucnjava u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je maloletni K.K. (14) ubio osmoro dece i pripadnika obezbeđenja, a ranio šestoro dece i nastavnicu istorije.

 

Kako su preneli mediji, četrnaestogodišnjak je još sa 12, 13 godina išao sa ocem u streljanu i učio da puca.

 

Ova tragedija je pogodila celu zemlju, a mnoge poznate ličnosti su se oglasile ovim povodom i uputile potresne poruke i reči saučešća porodicama stradalih.

 

Nedavno se oglasila i poznata strelkinja Ivana Maksimović Anđušić.

Ona je na Instagramu pokazala kako izgleda njen trening i priznala da joj uopšte nije lako da puca. 

 

- Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju? Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti ne možeš da se odbraniš?- napisala je Ivana i dodala:

 

- Vatreno oružje nije za decu, nije igra! Streljaštvom deca počinju da se bave u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i adekvatnu obuku- 

 

Kako je rekla, ona bi volela da njena deca upoznaju streljaštvo, ali za sve postoji mesto i vreme.

 

- Iako bih volela da moja deca upoznaju streljaštvo, možda i da se bave time, za sve postoji vreme i mesto i oružje shodno godinama. Čak i ako dete pokazuje sklonost ka ovom sportu, a nema dovoljno godina... Tu su puške na metkiće, puške na laser i tako dalje. Deca su naše ogledalo, deca stiču hobije gledajući nas ili ono što im ponudimo. To neka nam je uvek na pameti, kao i da vaspitanje i sigurnost dece u našim rukama- zaključila je ona.

 

makonda-tracker