neverica

"I ja sam bila žrtva vršnjačkog nasilja..." Jelena Karleuša podelila potresnu poruku nakon masovne pucnjave u Beogradu

2

Pevačica je, kao i ostatak zemlje, emotivno uzdrmana nakon stravičnog napada koji se juče dogodio u jednoj osnovnoj školi u Beogradu

Jelena Karleuša
Jelena Karleušafoto: Antonio Ahel/ATAImages

U vračarskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" juče se dogodio stravični masovni napad, u kom je maloletni izvršilac ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja. Domaća javnost još uvek ne može da dođe sebi zbog ovog traumatičnog događaja i nezapamćene tragedije u našoj zemlji, a među onima koji su se oglasili na društvenim mrežama ima mnogo poznatih ličnosti.


Jedna od njih je Jelena Karleuša, koja je napisala da je čula audio-zapis dela napada i kako se osetila.


Upravo sam čula snimak kako maloletni ubica ubija decu po školi... Tolika namera, toliko metaka... tolika upornost i želja da oduzme živote... Sledila sam se i mnogo uplašila od zvuka. Osetila sam horor i strah zamisljajući moje dete u koje neki vršnjak cilja... U tom momentu mali ubica oduzima živote, svaki metak je dosao do cilja... Samo u čuvara je ispalio 15... – napisala je pevačica.

 

Karleuša se prisetila i sopstvenog detinjstva i činjenice da je i sama bila na meti vršačkog nasilja.


Znate, ja sam, takođe, bila žrtva vršnjačkog nasilja, otac mi je bio policajac i mogla sam da se domognem oružja... Ali mene niko nije učio da pucam kao ovog malog niti sam ikada imala nameru da učinim tako nešto. O nameri da oduzimam živote da ne govorim. Vidim da se vodi polemika o tome kako je mali bio žrtva nasilja pa je zato uradio to što je uradio. Znate, žrtve nasilja ubijaju u samoodbrani. Žrtve nasilja oduzimaju sebi zivot. Žrtve nasilja ne prave mesec dana plan već reaguju u afektu, u trenutku – kaže, između ostalog, pevačica.

 

Jelena Karleuša
Jelena Karleušafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Nažalost, jedine žrtve nasilja u ovom slučaju su učenici koji su danas stradali zajedno sa čuvarom i nastavnicom. Ovaj mali ne. Kažu da se mali ubica nije uklapao u društvo, da su ga deca odbacivala. Očigledno su deca OSEĆALA da postoji problem. Psihopatsko i sociopatsko ponašanje kod deteta su roditelji morali da prepoznaju. Nema šanse da nisu. Roditelj zna kako mu dete diše. A ne da ga uče da ubija i menja okvire sa mecima u 13 godina – smatra ona.


Karleuša je za kraj uputila emotivnu poruku.


Neka je ubijenoj deci laka zemlja, neka Univerzum njihovim roditeljima da snage da prezive ovu i svaku drugu noć... A počinilac... on ne sme više da bude na slobodi. Nikada više... jer ga je tata naučio da ubija – kaže ona.

 

instagram story jelene karleuše
instagram story jelene karleušefoto: Instagram / Karleusastar

 

makonda-tracker