šok, neverica, bol...

"Svet je LOŠ", "Moje dete je moglo da bude u ovoj školi"... Poznati izjavljuju saučešće porodicama stradalih na Vračaru

3

Poznate ličnosti obratile su se ožalošćenim porodicama nakon masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu

Pevač Sloba Radanović
Pevač Sloba Radanovićfoto: Vladimir Šporčić

Nakon što se u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" dogodila masovna pucnjava, cela zemlja je okovana nevericom.


Podrška porodicama roditelja preplavila je društvene mreže, a među onima koji iskoristili svoju platformu da izjave saučešće ima mnogo poznatih ličnosti.


Voditeljka Nikolina Pišek, koja poznaje neke od roditelja dece, obratila im se na Instagramu i istakla da je i njena ćerka mogla da bude upravo u toj školi.

 

hrvatska voditeljka NIkolina Pišek
hrvatska voditeljka NIkolina Pišekfoto: Dragana Udovičić

Moje saučešće svim porodicama nastradalih. Nažalost, i ja poznajem neke. Molim se za njih. Užas i jeza me prolaze jer bi i moje dete bilo sada u ovoj školi da nismo odlučili drugačije. Zahvalna na tome – istakla je ona.


Pevač Slobodan Radanović takođe je izrazio saučešće.


Nezapamćena tragedija... Saučešće porodicama nastradalih. Molimo se za one koji su ranjeni. Ovo je strašno – napisao je na Instagramu.

 

– Duša me boli za ovom decom. Ne mogu da dođem sebi. Sve što se dešava u današnjem svetu je loše. Današnji svet je loš. Loši primeri, loša muzika, loše vaspitanje, loši filmovi, loše emisije, loše video igrice. Ništa ne valja! Rivalstva među decom su veća nego ikada. Takmičenje u boljem telefonu, boljim patikama, broju lajkova... Nastavnik više nema autoritet nad decom. Deca su danas autoriteti i kod svoje kuće i u obrazovnim ustanovama. Čast izuzecima kojih je jako malo. Nezainteresovani roditelji koji kad god je to moguće uvale deci telefon kako slučajno ne bi morali da ih zabave i razonode. Deci je ispran mozak. Ovo je najgori dan od kad znam za sebe! Deca se čuvaju i u decu se ulaže. U budućnost se ulaže. Poruka i za ustanove i za organe i za političare i za roditelje, prosvetare i za sve – kaže Radanović.


Pevačica Sara Jo jedna je od onih koji nisu mogli da sakriju da su šokirani time što se dogodilo.


Beskrajna tuga i bol. Horor za koji je teško poverovati da može da se desi bilo gde u svetu, a pogotovo u našem gradu. Saučešće svim porodicama iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar" – poručila je ona na Tviteru.

 

Pevačica Sara Jo
Pevačica Sara Jofoto: G.G./ATAImages

Pevačica Milica Todorović slomljena je zbog smrti dece, a uz to je objavila da je i sama danas ostala bez člana porodice.


Neopisiva tragedija. Crni dan. Saučešće porodicama preminulih. Neka im Bog da snage da izdrže teške dane. I za mene je ovo težak dan... Moj deda Zoran se jutros upokojio. Putuj s Anđelima, neka ti duša pronađe mir – napisala je ona.


Pevač Nikola Rokvić osvrnuo se na današnje odrastanje dece.


Ko su idoli današnje dece, koga oponašaju i šta smo dozvolili da nam deca slušaju, gledaju i prate? – napisao je on na Instagramu.


Pevačica Seka Aleksić ne krije nevericu zbog strašnog događaja.


Gospodi pomiluj! Zamislite roditelje kojima se dete nije vratilo iz škole! Zadnja vremena su nam došla – napisala je na Tviteru.
 

 

 

makonda-tracker