divan par

Ona mu je najveća podrška već 25 godina, ali je retko viđamo: Pogledajte kako izgleda Maja, supruga Emira Kusturice

3

Oni uživaju u skladnom braku i ljubavi. 

foto: V. M./ATAImages
foto: V. M./ATAImages

Reditelj Emir Kusturica često me da kaže da su mu žene uvek jedna od najvećih inspiracija, ali bilo kako bilo samo jedna žena je uspela da osvoji njegovo srce. Već dugi niz godina Emiru je najveća podrška supruga Maja Kusturica

 

Ona je kako mediji pišu završila Svetksu književnost na Filološkom fakultetu, a uz njega se okrenula drugom poslu - produkciji. 

 

Njih dvoje ne pričaju previše o svom odnosu u javnosti, ali su jednom prilikom progovorili o tome kako održavaju brak dug 25 godina. 

 

 

— Nas dvoje smo mnogo duže u braku... U ključnom trenutku mi je pomogla ne kao žena, već kao neko ko je shvatio filmsku produkciju. Kada je trebalo da napravim prvi film posle rata koji govori o ljubavi Srbina i muslimanke, ona je pomogla u onom u čemu je u Srbiji uvek problematično - da se novac koji neko investira vidi na ekranu, a da neko ne uzme i pokupi kući. Tako da je taj profesionalni iskorak koji je ona tad napravila, pratio i kasnije i zapravo smo zajedno delovali i proizvodili kulturne događaje koji su postali deo zajedničkog iskustva — rekao je jednom prilikom za "Blic" Kusturica i opisao kako izgledaju momenti kada je romantičan.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

— Kako starim, tako mi sve lakše suza poteče na oko, kažu da to ide sa godinama. Nekada je i dobro da je tako, mislim da je najvažnije u ljudskom životu da čovek bude sve u jednom. Da bude romantičan, nežan, da bude grub, tačnije da u jednoj ljudskoj napravi postoje svi elementi implozije i eksplozije. Mada u mom slučaju supruga voli kada sam više ovo prvo, romantičan — izjavio je čuveni reditelj.

 

Njih dvoje su kao krunu svoje ljubavi dobili Sina Stribora i ćerku Dunju. O njihovoj mezimici se dosta pisalo jer kako su mediji navodili ona je bila u vezi sa Aleksandrom III Karađorđevićem.

 

— Meni to smeta, ja mislim da se privatni život naziva privatni život upravo da se o tome ne bi pisalo. Nisam profil žene koja voli da se eksponira kada su takve stvari u pitanju i da sa njima izlazim javno — rekla je ranije za "Ženu" Dunja Kusturica.

 

 

makonda-tracker