pisala je pesmu tijani bogićević

Stvorila je najveće HITOVE NA ESTRADI: Retka prilika da vidite KAKO IZGLEDA žena čije pesme svi dobro znate

1

Na festivalu Beogradsko proleće pojavio se veliki broj poznatih ličnosti među kojima je bila i jedna od naših najpoznatijih kompozitorki 

foto: Instagram / sarah_composer
foto: Instagram / sarah_composer

Aleksandra Milutinović je tekstopisac, kompozitor, muzički producent i aranžer brojnih hitova bez kojih ni jedno slavlje niti izlazak mogu da prođu. 

 

Godinama unazad ona piše tekstove istaknutim pevačima, a ne libi se ni da sarađuje sa novim, potencijalnim muzičkim zvezdana. Iako je veliko ime među domaćim zvezdama, Aleksandra se retko kada eksponira u javnosti. 

 

Ipak, muzički festival Beogradsko proleće okupio je veliki broj istaknutih izvođača, a domaća javnost je imala priliku da nakon  dužeg vremena vidi kako ona izgleda. Aleksandra je pisala pesmu za Tijanu Bogićević.

 

 

Aleksandra je napisala neke od najvećih hitova, a u pitanju su pretežno tužne i melanholične numere. Uprkos tome ona je jednom prilikom otkrila da je u suštini vesela i zabavna osoba, te da je pisanje za nju izduvni ventil.

 

Nakon učešča na festivalu Beogradsko proleće Aleksandra je na svom Instagram profilu napisala:

 

- Hvala pre svega našim porodicama, prijateljima, svima koji nas trpe, uvek to kažem jer nije lako sa umetnicima. Hvala svima koji su glasali, svima koji će voleti pesmu koju smo napravili.

 

 

- Mama i tata mi nisu muzičari. Mama je učiteljica, a tata je inženjer aerokosmotehnike. Moja sestra je, kao i ja, u muzici. Profesor je violončela. Iako su mnogi jako rano predlagali da krenem u muzičku školu, tata nije hteo ni da čuje za to. Ipak, za šesti rođendan sam bila uporna da dobijem gitaru i tako je sve to počelo.

 

Ona je takođe otkrila i da gotovo uopšte nije slušala komercijalnu muziku i da je i za nju bilo iznenađenje to što je uplovila baš u te vode.

 

Žena koja je napisala najveće pop hitove domaćim zvezdama izgleda ovako
Žena koja je napisala najveće pop hitove domaćim zvezdama izgleda ovakofoto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Zanimljivo je to da jako dugo uopšte nisam slušala komercijalnu muziku. Da mi je neko tada rekao da ću pisati pop pesme ne bih mu verovala. Naposletku sam napisala i neke narodnjake, kao što su "Daleko si" i "Omaklo mi se" za Acu Lukasa i Ivanu Selakov, "Da mi je" za Darka Radovanovića - otkrila je kompozitorka koja stoji iza brojnih balada iz opusa Aleksandre Radović, Nine Badrić, Tijane Bogićević, Tonija Cetinskog, Željka Joksimovića, Jelene Tomašević.

 

Aleksandra je pisala i numere za Evroviziju. Upravo ona je bila mastermind pesme "Blanko", pevačice Mie, ujedno i najmlađe takmičarke na prošlogodišnjem takmičenju za pesmu za Evroviziju, koja je nastupala tokom prve polufinalne večeri festivala.

 

- Ja svoj posao ne smatram poslom. To je moja ljubav, najviše od svega volim da provodim vreme u studiju. Ne volim gužvu, volim muziku. Ako već moram da budem u gužvi, volim da budem na podijumu. Imam sreću da radim sa najvećim zvezdama u regionu - rekla je Aleksandra Milutinović za Nova.rs.

 

 

Tokom karijere Aleksandra je sarađivala sa brojnim domaćim pevačima i pevačicama.

 

- Proslavile su me pesme koje sam napisala za prvi album Goce Tržan, dok me je na hrvatsko tržište pogurala pesma "Da se opet tebi vratim" Nine Badrić. Zanimljivo je da je tu numeru trebalo da peva Zdravko Čolić, ali on nije bio zainteresovan da peva šlagere. Kasnije, kada me je sreo, rekao mi je: "Pa, ti si napisala hit. Hoću i meni nešto da napišeš." Tako je nastala pesma "Pamuk".

 

Takođe, ona je jednom prilikom otkrila i šta je to za čime žali.

 

- Žao mi je što Oliver Dragojević nikad nije otpevao nešto što sam napisala. Čak je i postojala jedna pesma namenjena za njega, ali nije stigao da je snimi. Na kraju ju je otpevao Toni Cetinski. Reč je o numeri "Čudu se nadam uzalud" - ispričala je Aleksandra.

 

 

 

makonda-tracker