da li biste je prepoznali?

Povukla se iz javnog života i ispunila svoju najveću želju: Gde je danas i čime se bavi Maja Marković iz grupe "Luna"?

2

Pevačica Maja Marković bila je prvi vokal u grupi "Luna" u kojoj je provela 10 godina. Onda je snimila jedan solo album i nestala iz Srbije.

Maja Marković je bila jedan od najboljih vokala 1990-ih na muzičkoj sceni.
Maja Marković je bila jedan od najboljih vokala 1990-ih na muzičkoj sceni.foto: Printscreen/Youtube/Grupa LUNA

Grupa Luna je 1990-ih godina donela potpuno novi zvuk na domaću muzičku scenu, a Čeda Čvorak i pevačica Maja Marković su za kratko vreme osvojili publiku svojim pesmama.

 

Kako glasom tako i atraktivnim stasom, pevačica je ostavljala bez daha i otpevala neke od najvećih hitova ove grupe. "Blagoslov", "Zeleno", "Nebo zna", "Da me ljubiš noćima", bili su samo neki od njih.

 

Punih 10 godina, Maja je sa Čedom činila popularni duo, ali je 2006. godine odlučila da nastavi solo kariju.

 

O njenom odlasku iz grupe se dosta pisalo, a Čeda Čvorak je nedavno za Novu.rs izjavio da mu je Majin odlazak mnogo teško pao. 

- Ona nikada nije dala odgovor, Maja nije rekla ništa javno protiv mene, niti ja portiv nje, te gluposti da sam ostao dužan pare, to nije istina- ispričao je Čeda ne krijući koliko ga je sve to pogodilo.

 

- Funkcionisali smo lagano, a njen odlazak za mene je bio katastrofalan, u svakom smislu i profesionalnom i ljudskom, nisam to mogao dugo da prihvatim, godinama sam se borio i kada me neko pita šta je razlog, ja ne znam- 

Maja Marković je nakon jednog solo albuma napustila Srbiju i već godinama peva na prekookeanskim kruzerima gde nastupa sa svojim suprugom. 

 

Prošle godine se nakon dužeg vremenskog perioda pojavila u Srbiji i otkrila da se ona sve vreme bavila muzikom, samo što nije imala potrebu da se pojavljuje.

 

- Samo se nisam pojavljivala u javnosti jer sam smatrala da nemam dovoljno dobar razlog. To danas nije praksa, ali ja tako mislim da treba. Sa suprugom Ludvigom od 2010. godine pevam na prekookeanskim i rečnim kruzerima, on je moj privatni pijanista - rekla je Maja u jednoj televizijskoj emisji. 

Na ovaj način Maja je ispunial svoj dugogodišnji san.

- Ja sam imala neobičan put. Od početka sam se našla na velikoj sceni, na koncertima. Zbog toga je bilo važno da se okušam i na maloj sceni i pevam za one koji nisu došli baš mene da slušaju. Uživamo i Ludvig i ja u tome. Sećam se da su me pitali krajem devedesetih, kada sam najviše radila i bila mnogo umorna, koja mi je najveća želja. I odgovorila sam tada: Da odmaram i putujem šest meseci. I eto, želja mi se ispunila. Obišla sam ceo svet radeći posao koji najviše volim - rekla je Maja Marković u jednoj televizijskoj emisiji. 

 

makonda-tracker