pravnici, ekonomisti, lingvisti

Nikada ne biste pogodili koji muzičar ima završena 3 fakulteta: Znate li koje diplome imaju naše poznate ličnosti?

0

Brojne poznate ličnosti osvojile su publiku svojim glasom, a retko ko zna šta su oni po zanimanju

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Veliki broj umetnika sa domaće muzičke scene ostvarili su se kao pevači i u toj branši su igradili zavidne karijere. Retko ko od njih govori u javnosti o tome koje diplome imaju u svojim domovima, pa mnogi ljudi smatraju da oni nemaju neke velike škole.

 

I znate šta? Greše. Mnoge naše poznate ličnosti imaju završene visoke škole, a jedan među njima ima završena čak tri fakulteta. Sada sigurno razmišljate ko bi to mogao da bude i odmah da vam kažemo, nema šanse da pogodite. 

 

U tekstu koji sledi otkrivamo ko je na estradi najobrazovaniji, a kome uprkos "slabijoj" diplomi cvetaju ruže na estradnom polju.

 

 

Di džej Krmak

 

Goran Žižak, poznatiji kao Di DŽej Krmak jedna je od najobrazovanijih ličnosti sa domaćih prostora, ima čak tri završena fakuleteta: Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski.

 

Uprkos tome što čak tri diplome ima u svom posedu, Goran nikada o tome nije želeo da govori u javnosti. O njemu su pisane mnoge stvari, a on nije želeo ni dobre ni loše da komentariše.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dj Krmak (@djkrmakoffizial)

 

On je pratio svoj životni san, izgradio je uspešnu muzičku karijeru, a svojim interesantnim izgledom privlači pažnju javnosti. Kosa ofarbana u nekoliko boja, svakako je njegov zaštitni znak koji ga je oduvek izdvajao od svih ostalih. 

 

Neda Ukraden

 

Iako je kao veoma mlada zakoračila na muzičku sceni i već sa 17 godina snimila svoje prve pesme, Neda Ukraden nije želela da ostane neobrazovana, već je gradila karijeru, ali je ujedno i završavala fakultet i to ne jedan, već dva.

 

Neda Ukraden ima završena dva fakulteta
Neda Ukraden ima završena dva fakulteta foto: Instagram/printscreen

 

Retko ko zna da je ona završila dva državna fakulteta - engleski jezik i književnost i pravni u Sarajevu. Iako je imala blistavu karijeru, želela je da bude i obrazovana. Nakon što je upisala studije engleskog jezika, koje je u roku završila i bila jedan od najboljih studenata.

 

 - Kad je došlo vreme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htela sam da upišem pravo, a moji su želeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pesmama, piscima, Šekspirom pogotovo. Otac mi je govorio: „Ti ćeš po podne i uveče da budeš pevačica, a šta ćeš da radiš pre podne? Od čega ćeš da živiš?“ Bili su razočarani što nisam učila za lekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: „Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš“ – ispričala je svojevremeno Neda.

 

Zdravko Čolić Čola 

 

Zdravko Čolić je jedno od najpoznatijih lica na domaćoj muzičkoj sceni. Godima nosi epitet velike zvezde i uprkos tome, retko ko zna da je on na ovim prostorima, Zdravko Čolić, završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu.

 

Zdravko Čolić je po struci ekonomista
Zdravko Čolić je po struci ekonomista foto: Damir Dervišagić

 

Ipak, on se nikada nije bavio strukom za koju se školovao. Njega je koa mladog momka zapazio Kornelije Kovač koji je poželeo da bude član „Korni grupe“ umesto Dade Topića.

 

Uprkos tome što je bio na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, došao je u Beograd i u grupi se zadržao šest meseci. Snimili su tri pesme: „Gospa Mica gazdarica“, „Kukavica“ i „Pogledaj u nebo“. Nakon toga se vratio u rodni grad i nastavio da studira. Da bi roditeljima ispunio želju, postao je diplomirani ekonomista. Čola je kao mali išao i u muzičku školu i učio da svira gitaru.

 

Miloš Bojanić

 

Pevač Miloš Bojanić kao mlad nije mnogo mario za školu. Ipak, kasnije je shvatio da je obrazovanje važno, pa je u Novom Sadu vanredno završio saobraćajnu školu, a kasnije i Saobraćajni fakultet.

 

Miloš Bojanić je naknadno završio srednju školu, a onda i faklutet
Miloš Bojanić je naknadno završio srednju školu, a onda i faklutetfoto: Damir Dervišagić

 

Posle školovanja pevač je radio kao direktor u novosadskom preduzeću “Parking”. Nakon prvog snimljenog albuma, Miloš je napustio posao.

 

- Imao sam dobru platu, odličan posao, ali je ljubav ka muzici prevagnula, te sam nakon snimljenog prvog albuma napustio posao i upustio se u svet muzike . Nije bilo u redu prema ostalim kolegama iz „Parkinga“ da često odsustvujem sa posla zbog pevačkih angažmana - rekao je Bojanić jednom prilikom u medijima.

 

Suzana Mančić

 

Decenijama nas lepo lice voditeljke Suzane Mančić dočekuje sa malih ekrana. Za nju mnogi smatraju da je i danas jedno od najlepših TV lica uprkos tome što već ima dosta godina.

 

Ipak, ono što o njoj retko ko zna jeste činjenica da je Suzana u mladosti bila student Pravnog fakulteta, koji je i završila.

 

Lepa glumica je završila Pravni fakultet
Lepa glumica je završila Pravni fakultetfoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

Nakon Osnovne škole „Đura Strugar“ i Pete beogradske gimnazije, Suzana je odlučila da upiše prav. Ipak, kako je uporedo sa studijama gradila i karijeru, te studije su se malo odužile. Ipak, nije odustala i nakon deset godina konačno je uspela da uzme u ruke papir koji dokazuje da je diplomirani pravnik.

 

Luka Raco 

 

Luka Raco je glumac mlađe generacije koji je tumačio razne uloge u popularnim domaćim serijama. Iako su mnogi pomislili da je on diplomirani glumac, to ipak nije tako.

 

Naš mladi glumac nema završenu glumu, ali mu odlično ide
Naš mladi glumac nema završenu glumu, ali mu odlično ide foto: Instagram

 

Luka je 2013. godine je diplomirao ekonomiju. Veliku popularnost kod lepšeg pola stekao je i zahvaljujući atraktivnom fizičkom izgledu. On je tokom 2012. godine proglašen je za "Mistera Srbije", a pored toga se često pojavljuje u modnim kampanja i svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju javnosti, piše Kurir.

 

Mirka Vasiljević

 

Najveća tinejdž zvezda, Mirku Vasiljević zavoleli smo kroz brojne uloge, a ona u “Mi nismo anđeli” je njena lična karta. U njemu je igrala rame uz rame sa Nikolom Kojom i sigurno se niko ne bi zapitao da li je ona zapravo glumica. 

 

Mnogi će se sada iznenaditi kada čuju da je ona zapravo završila komunikologiju na jednom beogradskom privatnom fakultetu.

 

Lepa Mirka Vasiljević nije završila glumu
Lepa Mirka Vasiljević nije završila glumu foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Shodno obavezama oko troje dece koje je rodila do 25 godine života kao najveća ljubav fudbalera Vujadina Savića, Mirkino sticanje univerzitetske diplome se odužilo.

 

Uporedo sa svim, Mirka je aktivna u pozorištu, gde je posebno uspešna u komadima za najmlađe.

 

A njima diploma nije trebala

 

Najveći broj pevača sa domaće estrade su završili samo srednju školu, a među njima su pevačica Buba Miranović je po zanimanju babica, Indira Radić medicinska sestra, Halid Muslimović je metalo-strugar, dok je pevačica Vera Matović završila učiteljsku školu.

 

Da im je pevačka karijera bila prioritet dokaz su i pevačica Dara Bubamara, LJuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović koji imaju završenu samo osnovnu školu.

 

 

makonda-tracker