Da li je moguće?

To mu je odredilo životni put: Tihomir Stanić se rodio na NESVAKIDAŠNJEM MESTU koje svi dobro znamo

0

Sudbina je htela da se Tihomir Stanić rodi tamo i tako bitno uticala na njegov dalji životni poziv. 

Tihomir Stanić
Tihomir Stanićfoto: Milan Maricic/ATAImages

Tihomir Stanić se već veoma, veoma dugo svrstava u red naših najboljih glumaca, kako pozorišnih, tako i filmskih.

 

U poslednje vreme imamo prilike da ga gledamo u novoj sezoni Ubica moga oca kao prevejanog inspektora Marjanovića, glumio je i sa Nenadom Jezdićem u novoj verziji Kamiondžija, a njegova uloga u predstavi i filmu Falsifikator se može nazvati kultnom. 

 

Popularni Tika je prilikom jednog intervjua otkrio da se rodio na jednom veoma neobičnom mestu, što je izgleda i odredilo njegov dalji životni put. 

 

 

 

Tihomir je rođen u selu Šeškovci u današnjoj Bosni i Hercegovini, ali ni grad ni država nisu to nesvakidašnje mesto na koje mislimo. Stanićev otac je u momentu kada je njegova žena bila trudna sa Tihomirom, radio u školi u ovom mestu. Tako spletom okolnosti došlo do toga da se naš glumac rodi - u školi.  

 

Tihomir Stanić je rođen u današnjoj BIH
Tihomir Stanić je rođen u današnjoj BIHfoto: Dragana Udovičić

Rodio sam se 17. novembra u školi, u selu Šeškovci, zadnja pošta Kriškovci, opština Laktaši. Moj otac je tamo bio učitelj, a zatim i direktor - otkrio je svojevremeno Stanić.

 

Kako je rekao, pošto se rodio na takvom mestu, imao je mogunost da čita malo više od svojih vršnjaka. Uz to, on je bio i pasionirani zaljubljenik u čitanje. Kad se te dve stvari saberu, možda i nije neobično što je svoj životni poziv pronašao u glumačkim vodama.

 

- Pošto sam se rodio u školi, jedan hodnik je delio moju spavaću sobu od školske biblioteke i bile su mi dostupne sve te knjige iz njenog fonda, a imao sam i strast za čitanjem. Veliku, ogromnu strast i čak sam bežao sa časova fizičkog da bih čitao - rekao je za Gloriju Stanić. 

 

Pisci sa kojima se Stanić najbolje 'razume' se Andrić i Crnjanski
Pisci sa kojima se Stanić najbolje "razume" se Andrić i Crnjanski foto: Gordan Jović, Rts

Omiljeni pisci su mu bili i ostali Ivo Andrić i Miloš Crnjanski. Sa njima se oduvek najbolje "razumeo".

 

- Uz sve što sam čitao, možda ponekad i u nevreme, Andrićeva proza i poezija Crnjanskog bile su mi najpitkije i najbolje sam ih razumeo, čini mi se, u svim periodima života. Možda sam tako i naučio slova, ali sigurno sam na Andrićevim delima odrastao i sve što sam čitao kasnije sam merio time. To je bila neka vrsta etalona u mojoj mladosti i odrastanju - prenosi Kurir Stanićeve reči.

 

Ovo nije jedina interesantna priča vezana za Stanićev privatan život. Naime, ranije je pričao kako ga je njegova partnerka više puta odbila kada ju je prosio, zbog čega ni danas nisu venčani.

 

 

 

makonda-tracker