vrhunski muzičari

Nisu rođeni slepi, evo ko je ODGOVORAN za to što danas ne vide: Tužna priča s početka života Dejana i Saše Matića

0

Čim se čuju imena braće Saše i Dejana Matića odmah se setimo prelepih hitova koji se slušaju decenijama 

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Pevači Saša i Dejan Matić veoma su poznati u Srbiji, ali i širom granica naše zemlje. Njihove karijere traju već dugi niz godina, a Saša je nedavno napravio koncert za pamćenje.

 

I kao jedan od gostiju na koncertu pojavio se niko drugi do njegov rođeni brat, Dejan Matić.

 

Pevača je iznenađenje zbunilo, a povezanost između braće je takva da su zajedno napravili sjajnu atmosferu, ali su i izmamili poneku suzu u publici.

 

 

Naime, možda i najpoznatija braća na našoj muzičkoj sceni imaju neverovatne karijere uprkos činjenici da imaju problem sa vidom.

 

Njih dvojica su slepi, ali im je priroda taj nedostatak nadomestila neverovatnim talentom za muziku i sluhom kojim se retko koji pevač pohvaliti može.

 

Braća blizanci Saša i Dejan Matić rođeni su 26. aprila 1978. godine u Drvaru kao zdravi, ali prerano rođeni dečaci koje su otac Zoran i majka Dragica morali da smeste u inkubatore u zagrebačkom porodilištu.

 

Greškom medicinske sestre braća Dejan i Saša Matić ostali bez vida
Greškom medicinske sestre braća Dejan i Saša Matić ostali bez vida foto: Marina Lopičić

 

Navodno je nepažnja medicinske sestre odgovorna za to što su ostali slepi, iako su kao bebe rođene sa izvanrednim vidom.  Iz neutvrđenih razloga, obe bebe su samo nekoliko dana po rođenju u bolnici oslepele.

 

Taj nedostatak sudbina im je nadomestila izvanrednim muzičkim talentom, zahvaljujući kojem su već dugi niz godina među najpopularnijim pevačima u Srbiji i regionu.

 

 

 

makonda-tracker