Reakcije su podeljene

I izvanredan stil je ostao u senci drugom planu: Građanin odbio da se rukuje s Kejt Midlton, a evo i zašto

2

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton od juče su u centru pažnje svetske javnosti, ali ne iz uobičajenih razloga

Princ Vilijam i Kejt Midlton, Princ i princeza od Velsa
Princ Vilijam i Kejt Midlton, ​​​​​​​Princ i princeza od Velsafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Princ i princeza od Velsa posetili su juče muslimanski centar "Hejs" u Londonu, prestonici Velike Britanije, u cilju podrške akcije prikupljanja pomoći za pogođene nedavnim zemljotresima u Turskoj i Siriji.


Par je želeo da se zahvali svima koji učestvuju u ovoj akciji i razgovarali s predstavnicima brojnih humanitarnih organizacija.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton bili su uobičajeno elegantni, a princeza je za ovu priliku odabrala dugački kaput s potpisom Ketrin Voker i haljinu Aleksandra Mekvina. U znak poštovanja prema pripadnicima muslimanske zajednice, Midltonova je ponela i maramu kojom je pokrila deo kose, a u pitanju je deo haljine brenda Élan.

 


Ipak, ovog puta u fokusu nije stil princeze od Velsa, već potez imana Sufjana Ikbala.

 

Naime, kada su Vilijam i Kejt stigli u Centar, rukovali su se s okupljenima, a Ikbal je odbio rukovanje s princezom i umesto toga se blago poklonio i stavio ruku na grudi u znak poštovanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KEMBRICISTAN (@kembricistan)


"Koliko je ovo nepristojno s njegove strane", jedan je od komentara ispod ove vesti u britanskim medijima, ali većina čitalaca i poštovala Kejt Midlton ističe da je Ikbal ipak na svoj način ukazao poštovanje princezi.


"Meni ovo uopšte nije nepristojno", "To je njegova kultura", "Ovo nije ništa lično", "Kejt je bila vrlo dostojanstvena i lepo je to prihvatila"... komentarišu ljubitelji kraljevske porodice.


U sličnoj situaciji se, inače, nedavno našla i španska kraljica Leticija, čije je rukovanje odbio ambasador Islamske Republike u Španiji Iran Hasan Gašgavi. Umesto toga, Gašgavi je stavio ruku na grudi i klimnuo glavom, što se u njegovoj zemlji smatra prihvatljivim gestom prilikom pozdravljanja sa ženom.
Ipak, španska kraljica se brzo snašla, sakrila iznenađenje i ostala staložena.

Prema iranskim kodeksima ponašanja, muškarac i žena se neće rukovati ukoliko ona nije prva pružila ruku, tvrdi Dejli mejl, i ako muškarac nije spreman da uzvrati na isti način. Istina, Leticija od Španije nije prva pružila ruku iranskom ambasadoru.

 

 

makonda-tracker