danas je druga žena

"Hoću da vidite ŠTA MI JE URADIO!" Nakon što ju je bivši dečko polio KISELINOM, slavna lepotica molila se samo za jedno

0

U trenucima kada je mislila da umire, poznatoj Italijanki ostalo je samo da se pomoli Bogu

foto: Andrea Raffin / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Andrea Raffin / Shutterstock Editorial / Profimedia


Italijanska menekenka Džesika Notaro proteklih godina poznatija je kao aktivistkinja, budući da je svoj život posvetila borbi protiv nasilja i za prava žena.


U ovoj oblasti našla se neočekivano, nakon što je i sama doživela napad koji je zauvek promenio njen život – njen bivši emotivni partner joj je po licu prosuo kiselinu 2017. godine.


Rođena u Riminiju, kao ćerka Italijana iz Kalabrije i Argentinke, Džesika je odrasla u ovom gradu, gde se sa 17 godina prijavila za takmičenje za Mis Romanje. Nije pobedila, ali su je primetili ljudi iz industrije zabave i pozvali je da učestvuje u vrlo gledanim televizijskim projektima u Italiji, u jednoj emisiji o fudbalu i jednom popularnom kvizu.

 

Džesika Notaro pre napada
Džesika Notaro pre napadafoto: Facebook Printscreen

Okušala se potom i u jednom muzičkom takmičenju, kao pevačica, gde nije postigla zapažen uspeh, a potom je posvetila svoj život životinjama. Završila je obuku za trenera delfina, čime se i bavila kako bi platila račune, ali je sve vreme pevala iz svoje beskrajne ljubavi prema muzici i snimila je album svojih obrada velikih latinoameričkih hitova.


Desetog januara 2017. godine, nakon što je izašla iz svog doma u Riminiju, Džesika Notaro ugledala je svog bivšeg dečka Edsona Tavaresa.

 

Oni su se upoznali na poslu i bili u trogodišnjoj vezi, a Džesika je ubrzo primetila njegovu agresivnu stranu i odmah raskinula s Tavaresom.

 

Na šestu godišnjicu od samoubistva njenog brata, kada je Džesika izašla kako bi je prijatelji oraspololožili. Dok je prilazila kući, videla je svog bivšeg, a niko nije mogao ni da nasluti šta će se dogoditi – Edson ju je čekao ispred kuće, potom joj prišao i prosuo Džesiki kiselinu u lice.

 

Džesika Notaro
Džesika Notarofoto: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nakon napada, nekadašnja manekenka bila je deformisana, a izgubila je gotovo vid na jedno oko.


Znao je da je tog dana bila godišnjica smrti mog brata – rekla je za Observer Džesika kasnije.


Svoje rane je prvi put pokazala u emisiji Mauricija Konstanca, kada je pogledala u kameru i izgovorila:


Hoću da vidite šta mi je uradio. Ovo nije ljubav.

 

Džesika Notaro
Džesika Notarofoto: Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako se sećala, dok je verovala da će umreti, molila je boga da joj spase život i oči.


Počela sam da se molim – ako preživim, uzmi mi lepotu, molim te, ne uzimaj mi oči. Šta da radim bez očiju? – ispričala je Džesika.


Tavarez je prvostepeno osuđen na 18 godina zatvora, a kazna mu je nakon žalbe smanjena na 15 godina iza rešetaka. Džesika Notaro imala je kasnije više operacija kako bi rekonstruisala lice, ali je na levo oko sasvim izgubila vid.


Ovaj slučaj provukao je mnogo pažnje javnosti širom Evrope, u trenutku kada je u Italiji nasilje u porodici bilo u porastu. Samo 2016. bilo je registrovano 27 slučejeva, u poređenju sa osam u 2013. godini, prema podacima koje je policija dostavila organizaciji SOS Stalking.

 

Džesika Notaro
Džesika Notarofoto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia


Posle svog stravičnog i traumatičnog iskustva, Džesika Notaro je postala aktivistkinja koja se bori protiv svaog vida rodno zasnovanog nasilja. Često gostuje u televizijskim emisijama širom Italije i Evrope kako bio podigla svst o ovom problemu. Đesika je, uprkos teškim godinama koje su usledile, uspela da nastavi dalje.

 

Objavila je 2017. muzički album Gracias a la vida, naredne je učestvovala u šouu "Ples sa zvezdama", a pevala je i na Sanremu.

 

Džesika Notaro, Đesika Notaro
foto: Anna Maria Tinghino/SilverHub / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

makonda-tracker