Legenda u svakom smislu

„Tražio je da krijem da umire" Emotivna priča Tike Stanića posle koje ćete još više voleti Gagu Nikolića

0

Gaga Nikolić je među domaćom publikom oduvek važio za jednog od najvećih šmekera i omiljenog glumca.  

foto: Youtube Printscreen, Dragana Udovičić
foto: Youtube Printscreen, Dragana Udovičić

Gaga Nikolić je svoj status ikone stekao mnogim ulogama koje su nekada i diktirale ceo životni fazon generacija u bivšoj Jugoslaviji. Od Džimija Barke u flimu "Kad budem bio mrtav i beo", preko čuvenog Prleta u "Otpisanima", pevača u "Ko to tamo peva", Urketa u "Poslednjem krugu u Monci", pa sve do neprevaziđenog Flojda u "Nacionalnoj klasi". 

 

 

Jedna od njegovih poslednjih uloga, koja je došla u sutonu njegove karijere, bila je u ostvarenju "Turneja", gde je tumačio lik Miška. Tu je glumio zajedno sa još jednim velikanom našeg glumišta Tikom Stanićem, koji se ovih dana posetio nekih situacija sa snimanja, kada je Gaga već znao da je teško bolestan. 

- Na snimanju filma "Turneja" Gagi je bilo loše i tražio je da ga krišom odvedem u bolnicu. Zamolio je da ga odvedem kod lekara kad cela ekipa zaspi. Ušao sam oko pola tri noću u njegovu sobu, čekao me je spreman i otišli smo do bolnice u Prijedoru - priča Tihomir Stanić za Infomer. 

 

 

Tihomiru je bilo jasno da nije u pitanju ništa naivno, međutim Gaga nije poslušao savete doktora i Staniću je tada striktno tražio da se pravi kao da se ništa nije desilo.

- Lekar mu je rekao da mora da ostane da leži jer može da se desi najgore. On je to odbio i rekao mi da nikome ne kažem ni reč. Gaga Nikolić je tražio od mene da krijem da umire - rekao je Stanić.

 

Još dok su bili kod lekara, Dragan Nikolić je Tiku zamolio da izađe iz ordinacije i da ga ostavi nasamo sa doktorom.

- Gaga je izašao posle 15 minuta i rekao mi je da je sve u redu i da nikome ne kažem ni reč da smo išli u bolnicu.

 

A ono što se dogodilo samo nekoliko sati nakon toga, pokazalo je kakav je čovek zaista bio Gaga. Koliko snažan, duhovit, koliko jakog karaktera... Nije nikoga želio da zabrine pričom o svom zdravlju, već je uradio nešto sasvim suprotno. 

 

- Ujutru na nastavku snimanja bio je najvedriji i najveseliji, pričao je viceve i celu ekipu držao na okupu. Do kraja snimanja filma niko nije primetio da je bolestan, a ja o ovome nikada nisam pričao dok je bio živ - ispričao je Tika o svom kolegi koji je preminuo 2016. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker