niko nije primetio

10 godina nosi jedan detalj na patikama: Kakvu simboliku nosi golubica na patikama Novaka Đokovića?

0

Novak Đoković ima neke svoje male rituale pred meč, ali i simbole koji su uvek uz njega 

foto: Epa / FAZRY ISMAIL
foto: Epa / FAZRY ISMAIL

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, često govori u medijima o tome kako se ne samo fizički, već i psihički priprema za sve važne mečeve. 

 

Često on otkriva svoje male rituale koji mu, kako kaže, donose sreću, a na nedavno održanoj konferenciji za novinare otkrio je jedan zanimljiv detalj koji gotovo niko na njemu nije primetio, a praktikuje ga već godinama. 

 

Naime, Novak je otkrio da na patikama uvek ima jedan simbol, za koji smatra da mu donosi posebnu povezanost sa jednim našim važnim pretkom.

 

 

- Na prednjem delu patike imam belu golubicu i jedan simbol. Već desetak godina to nosim na patikama, ali niko to nije primetio. Ovaj simbol koji liči na ključ je simbol reiki isceliteljskog metoda koji i ja koristim i to označava energiju kosmičkog univerzuma koja se tu skuplja. Boga uvek nosim u srcu ali na ovaj način osećam još veću povezanost kroz te simbole - rekao je Đoković.

 

Novak je objasnio šta je taj simbol pored golubice, a onda se osvrnuo i na nju.

 

- Golubicu nosim zbog povezanosti sa Nikolom Teslom, njegova ljubav prema golubovima se dobro zna, ali i zato što je simbol mira i sklada - zaključio je Đoković.

 

Novak Đoković nosi golubicu na patikama, a evo i zašto
Novak Đoković nosi golubicu na patikama, a evo i zašto foto: Stefan Stojanović

 

Da podsetimo, Novak je već godinama jedan od najboljih tenisera sveta, a i kada je njegov privatni život u pitanju, reklo bi se da mu i na tom planu sve ide od ruke.

 

Novak Đoković je već godinama u braku sa Jelenom s kojom ima sina Stefana i ćerku Taru sa kojima koriste svaki slobodan trenutak da uživaju. Njihov brak traje od 2014. godine, a supruga mu je pored oca, majke i braće najveća podrška kako u privatnom životu tako i na teniskom terenu. 

 

 

makonda-tracker