i dalje je zanosna

Zarađivala je 3.000 dolara dnevno, o njoj su sanjali mnogi muškarci: Gde je danas najlepša jugoslovenska misica?

0

Za nju su mnogi govorili da je bila predodređena za uspeh 

foto: Youtube Printscreen / karangoIos
foto: Youtube Printscreen / karangoIos

Bernarda Marovt je svojevremeno u nekoliko anketa bila proglašena najlepšom misicom koju je Jugoslavija ikada imala. Takođe, nosila je titulu top modela Italije i top modela Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je 3.000 dolara dnevno.

 

Postala je mis "Penthausa", pre nego što je odlučila da isproba sreću na izboru za Mis sveta. Ipak, sudbina se poigrala njenom karijerom, a zbog jedne odluke diskreditovana je na izboru za najlepšu ženu sveta. 

 

Na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu diskreditovali su je zbog golišavih fotografija objavljenih u "Startu".

 

 

Bernarda je izabrana za mis Jugoslavije na izboru u Zagrebu 1982. godine. Ipak, na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu diskreditovali su je zbog golišavih fotografija objavljenih u "Startu".

 

 

Bila je predodređena za uspeh - godišnji kalendar za 1982. godinu magazina "Start", koji je u socijalizmu zamenjivao "Plejboj", zbog Bernardinih slika prodat je u neverovatnih 350.000 primeraka.

 

Danas ima 60 godina, a i dalje radi kao model i snima reklame. Već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i školu manekenstva za mlade.

 

 

Često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja. Živi na relaciji Slovenija - Italija, a u Milanu ima modnu agenciju.

 

 

makonda-tracker