pobedio je

Između dve predstave je operisao TUMOR NA MOZGU: Voja Brajović imao je brojne probleme, ali je zadržao snagu i osmeh

0

Bolesti, povrede, pa i jedna teška dijagnoza stvar su prošlosti za glumca koji je uvek spreman da ide napred

Voja Brajović jedan je od omiljenih glumaca mnogim generacijama
Voja Brajović jedan je od omiljenih glumaca mnogim generacijamafoto: Damir Dervišagić

Živa legenda srpskog glumišta Vojislav Voja Brajović čovek je koji drži do svoje privatnosti, pa nije javno pričao o mnogim izazovima s kojima se u životu susretao.


Tako se samo jednom prilikom javno osvrnuo na to što se početkom dvehiljaditih suočio sa dijagnozom benignog tumora na mozgu.


Kako su tada pisali mediji, Voja Brajović je najpre osetio povremeno trnjenje ruke, što je pripisao umoru, ali se bol vraćao. Stoga se obratio lekaru i ispostavilo da je dijagnoza teška.


Odlučeno je da se glumac operiše, a zanimljivo je da se operacija dogodila 21. decembra, samo dan nakon što je igrao jednu predstavu. Kako je kasnije pričao, ne smatra svoj slučaj strašnim.

 

Voja Brajović preferira da ne priča o privatnom životu za medije
Voja Brajović preferira da ne priča o privatnom životu za medijefoto: Marina Lopičić

Nije to strašno kad ti izvade tumor iz glave. Tumor nije opasan. Mozak je opasan. Toliko su mozgovi uništavali svet – izjavio je on kasnije.


Kao što je maltene iz pozorišta otišao na operaciju, tako je vrlo brzo nakon nje ponovo stao na daske koje život znače, kda je tokom perioda oporavka hrabro igrao "Rodoljupce" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.


Imao sam operaciju 21. decembra, a predstavu sam igrao 12. januara naredne godine – nije krio zadovoljstvo.

 

Voja Brajović je, inače, u životu više puta imao zdravstvene probleme, a veruje da je ono što ga je održalo ljubav i podrška koju je imao u porodici.


Bio sam tako bolešljiv i uvek na ivici da li ću da opstanem, i kao beba i dečak. Bio sam predmet velikih briga svojih roditelja i okoline i zbog toga veoma mažen, pažen i voljen. Mislim da me to održalo, i za mene je još uvek najveća radost kad znam da me neko voli. Zbog tih mojih stvari koje su me snalazile, uvek me mučilo što ću drugima zadati probleme, brige – rekao je svojevremeno glumac za magazin Gracija.

 

Voja Brajović pobedio je sve nedaće koje je život bacio pred njega
Voja Brajović pobedio je sve nedaće koje je život bacio pred njegafoto: Dragana Udovičić

Kako je objasnio, pored tumora, on je imao i teške povrede, bolest pluća, a radio je ponekad i pod terapijom.


Kao mladić, pa student i zreo čovek, uvek je bilo problema. Pre desetak godina imao sam operaciju tumora na mozgu. Jednom sam pao na glavu, polomio sam svih šest vratnih pršljenova, a ut to mi je kičma uletila u bazu lobanje. Preležao sam tuberkulozu kad sam bio student, čak sam i "Otpisane", a i pre njih jedan film, snimao pod lekovima. Od tada ne pušim – ispričao je tada Brajović.

 

 

makonda-tracker