da li ste znali?

Modnu pistu je zamenila BOLNIČKOM POSTELJOM: Veliki povratak muze Đanija Versaćea koju su smatrali ANTIMODELOM

0

Jedna od najplaćenijih manekenki je bila istovremeno i anti-model.

Šalom Harlou se vratila na modnu pistu
Šalom Harlou se vratila na modnu pistufoto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Najneobičnija manekenka je nekada bila i najplaćenija, a njen životni put i sve ono što joj se dešavalo, pomalo je bizarno. Još 2013. godine je potpuno nestala iz sveta mode sa modne piste se preselila u bolnicu.

 

Šalom Harlou je kanadska lepotica koja se vraća na modnu scenu sa 48 godina, nakon što je iza sebe ostavila bolest zbog koje je mogla da završi u invalidskim kolicima.

 

Muza brendova "Chanel" i "Dior", ali i jedna od miljenica pokojnog dizajnera Đanija Versaćea, najavila je kako će se truditi da u svoje buduće poslove uključi promociju holističkog načina života, kom se poslednjih godina u potpunosti posvetila.

- Srećni smo što opet možemo pozdraviti Šalom u IMG Modelsu. Njen dugogodišnji rad uticao je na mnoge, pomogavši im da prihvate svoju kreativnost i pomere granice unutar industrije. Uzbuđeni smo zbog njenog sledećeg modnog poglavlja - rekao je direktor agencije IMG Models.

 

S obzirom da Šalom krasi nekonvencionalna lepota, svojevremeno su je nazivali i antimodelom. Ona je, inače, licencirani instruktor joge. Modni agenti su je otkrili početkom devedesetih na koncertu jednog rok benda, a zanimljivo je da su joj roditelji u periodu odrastanja dozvolili da živi u zajednici hipika u blizini njihove kuće u Torontu.

- Za nekoga ko je došao iz porodice o kojoj se brinula samohrana majka iz radničke klase, koja je odgajala troje dece, čistila tuđe kuće, dostavljala picu i školovala se noću, definitivno mogu reći da mi je svet mode promenio život i pre svega osigurao finansijsku stabilnost koju nisam imala u detinjstvu - rekla je Šalom.

 

Ona je otkrila i da ju je majka upoznala sa filozofijom New age pokreta, mnogo pre nego što je on postao globalno popularan. 

 

- Mama je bila zagovornica ajurvedske medicine i ozonskih terapija, učila me o ekološkoj osvešćenosti... Sećam se kako su se svojedobno svi zgražavali kada bi čuli da koristim ženske higijenske proizvode koji se mogu prati i ponovno koristiti - rekla je u jednom intervjuu.

Povukla se iz sveta mode kada je obolela od kombinacije "Lajmske bolesti, parazita koje je pokupila tokom brojnih putovanja i trovanja crnom plesni" zbog čega je dugo bila u krevetu, a za kretanje su joj bila neophodna i kolica.

 

- Duboke hronične bolesti mogu izazvati nervni slom, a ja sam tad imala složeni PTSP od svih tih silnih infekcija sa kojima se moje telo borilo. Jednostavno su me sustigle sve nezarasle telesne, mentalne i emocionalne rane - prisetila se lepa manekenka u intervjuu za InStyle. Tad je prvi put javno progovorila i o takozvanoj fekalnoj transplantaciji kojoj se podvrgla u Londonu. Primila je infuziju tekućeg filtrata stolice (fecesa) zdravog davaoca kako bi joj se normalizovala crevna flora. 

Ta intervencija je manekenki spasila život, a nakon toga ona se okrenula isceliteljstvu i prirodi.

 

- Još uvek se lečim. Volim svoj posao, ali više ne želim svake nedelje da budem u avionu i letim preko pola sveta. To nije održivo niti za moje telo niti za okolinu. Volela bih da modna industrija pronađe načine za rad na bližim lokacijama - to je moguće, jer talenata ima svuda, a pametnim delovanjem činimo dobro i planeti na kojoj živimo - zaključila je Šalom.

 

 

makonda-tracker