"njene nasmejane oči..."

Ana Vintur ju je smatrala POSEBNOM: Legende modelinga skrhane posle SMRTI SLAVNE LEPOTICE koja je vodila tajnu bitku

0

Omiljene manekenke iz devedesetih ne kriju očaj nakon vesti o iznenadnoj smrti njihove drage koleginice

Tatjana Patic bila je sinonim za evropski šik
Tatjana Patic bila je sinonim za evropski šikfoto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Čuvena manekenka Tatjana Patic, jedna od članica elitne grupe modela kojima smo se divili osamdesetih i devedesetih, preminula je u 57. godini.


Lepotica koja je krasila naslovnice mnogih prestižnih magazina, šetala pistom na revijama vodećih modnih brendova i pojavila se u spotu Džordža Majkla za pesmu Freedom! umrla je u Santa Barbari, u Kaliforniji.


Njena agentkinja Korin Nikolas potvrdila je tragične vesti, a isprva nije otkrila uzrok smrti, nakon čega je objavljeno da je Tatjana umrla nakon borbe s rakom dojke.

 

Tatjana Patic - jedna od najvećih legendi modelinga
Tatjana Patic - jedna od najvećih legendi modelingafoto: teutopress GmbH / imago stock&people / Profimedia

Tatjana, koja ima i estonsko poreklo, rođena je u Nemačkoj, odrasla u Švedskoj i veći deo života provela u Americi, bila je jedna od legendarnih lepotica koje su oduševljavale svet devedesetih. Rame uz rame sa Sindi Kraford, Naomi Kembel, Kristi Tarlington i Lindom Evanđelistom ona je očarala planetu, a bila je omiljeni model modnog fotografa Pitera Lindberga.


Urednica Vogue-a Ana Vintur svojevremeno je rekla da je Tatjana Patic "uvek bila simbol za evropski šik, kao Romi Šnajder i Monika Viti", kao i da je bila manje vidljiva nego njene savremenice u modelingu, "misterioznija, zrelija, nedostižnija, što ju je činilo privlačnom".

 

Koleginice su obožavale Tatjanu Patic
Koleginice su obožavale Tatjanu Paticfoto: SR1 / Backgrid UK / Profimedia

Tatjanine koleginice bile su šokirane kada su saznale za tragičnu smrt Tatjane Patic, a od nje su se oprostile na društvenim mrežama.


Među prvima se oglasila Klaudija Šifer, koja je podelila jedan od njihovih zajedničkih portreta.

 


Teško je prihvatiti da nas je napustio neko toliko mlad. Izražavam saučešće njenoj porodici. Bilo je divno sarađivati s njom. Bila je tako prizemna, a ipak samosvesna. Nadam se da će i u raju imati pse i konje. Mnogo će nam nedostajati – poručila je manekenka.


Sindi Kraford je, takođe, podelila njihovu zajedničku fotografiju i otkrila da su Tatjana i ona sazrevale zajedno.

 


– Bile smo bebe u modnoj industriji, odrastale smo zajedno. Bila je osetljiva i ljubazna, a ko bi još mogao da zaboravi te njene oči? Njena ljubav prema životinjama i prirodi bila je zarazna. Saučešće porodici i molitve za njenog voljenog sina – napisala je potresena Sindi.

 

Helena Kristensen ne krije da je slomljena posle tragičnih vesti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)


– Prelepa Tatjana, bila si tako divan duh, i spolja i iznutra. Uvek graciozna i smirena, s tim predivnim nasmejanim očima – napisala je, između ostalog.
Ona se prisetila njihovih brojnih putovanja i smeha.


Uživala sam da budem pored tebe, osećala sam se tako smireno, toliko smo se smejale... – skrhana je manekenka.
 

 

makonda-tracker