zanimljivo

Burna veza, ljubav, TRAGEDIJA: Život Olivere Marković bio je uzbudljiv, a jedan događaj u potpunosti je promenio SVE

0

Naša legendarna glumica imala je život ispunjen ljubavlju, ali i bolom i velikim gubicima 

foto: Youtube / @explorewithgvozda1757
foto: Youtube / @explorewithgvozda1757

Veliko ime srpske kinematografije Oliveru Marković pamtimo po brojnim ulogama, a njen život su obeležile mnoge tragedije. Uprkos svemu ostala je do poslednjeg dana pozitivna, nasmejana i puna mladalačke energije. 

 

Osim po odličnoj glumi mnogi Oliveru Marković pamte i po ljubavima koje su obeležile njen veoma buran život. Ona je kao veoma mlada upoznala Radeta Markovića, a retko ko zna da ih je spojila jedna velika tragedija.

 

Nakon tog braka uplovila je u nov zajednički život sa Dušanom Bulajićem sa kojim je ostala do kraja života.

 

 

Prvu veliku ljubav svog života Olivera Marković je kao tinejdžerka upoznala u ratom zahvaćenom Beogradu 1944. kada se na Kolarčevom univerzitetu okupila kreativna omladina sa željom da stvara pozorišne predstave.

 

Jednog dana je na audiciju došao Rade Marković koji je, prema sopstevnom svedočenju, loše odigrao deo iz Nušićevog "Sumnjivog lica", ali bio primljen.

 

U početku oni su probe održavali na Kolarcu, ali nakon što je situacija sa bombardovanjem postala ozbiljna, odlučili su da se sa jevrejskim rediteljem drame i opere koji ih je podučavao, Erihom Helcom, presele u vili Pere Radovanovića na Pašinom brdu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by istorijat™ (@istorijat)

 

Tog kobnog dana su stigli na vreme svi osim već zaljubljenog para. Sudbina je odredila da se Rade i Olivera veče pre toga dogovore da se nađu na Južnom bulevaru rano ujutru, a potom zajedno upute na zakazano mesto. Rade je stigao prvi u trenutku kada su se nad Beogradom oglasile sirene i počelo žestoko bombardovanje.

 

Dugo je čekao Oliveru koja se na sreću nije pojavila na tom susretu, a potom je tužan sam krenuo na probu. Stigavši do vile, zatekao je stravičan prizor. Mesto gde je trebalo da počne da se rađa pozorišna umetnost bilo je sravljeno sa zemljom, a tog dana je poginulo svih 40 umetnika koji su došli na vreme.

 

 

Olivera Đorđević se ubrzo nakon toga udala za Radeta Markovića, a  24. avgusta 1946. godine dobili su sina, Gorana Markovića.

 

Godinama su Rade i Olivera važili za najlepši par teatra na Crvenom krstu u Beogradu. Doživeli su slavu o kojoj malo ko može i da sanja, ali se čini da nisu bili spremni da izdrže pritisak javnosti i nakon sedamnaest godina braka su se razveli.

 

Olivera je nakon toga upoznala kolegu Dušana Bulajića s kojim je prvo otpočela emotivnu vezu, a potom i brak, koji je trajao više od 30 godina. 

 

Život Olivere Marković obeležila su dva muškarca
Život Olivere Marković obeležila su dva muškarca foto: Youtube Printscreen

 

Ova dva braka su bila sušta suprotnost jedan drugom, a glumica je jednom prilikom ispričala da ima osećaj kao da je od kad zna za sebe u braku. 

 

Čini se da su se i glumica i njen novi partner Dušan Bulajić zasitili slave i pisanja medija, pa se o njihvoom braku nije znalo gotovo ništa. Mnogo puta su se mogla čuti nagađanja da je ona i nakon razvoda bila u vezi sa bivšim mužem, Radetom Markovićem što je bilo daleko od istine.

 

 

 

 

makonda-tracker