do kraja su se cenili i poštovali

Ni 32 godine razlike ih nisu sprečile da se vole: Neda Arnerić bila je u velikoj ljubavi s OVIM legendarnim glumcem

4

"I sve dok je Rade bio živ, kada god bismo se sreli, s nostalgijom smo se prisećali tih naših godina", prisećala se svoje velike ljubavi svojevremeno glumica Neda Arnerić

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Prošlo je dve godine od odlaska jugoslovenske dive, prelepe Nede Arnerić. Glumica je u 67. godini pronađena mrtva u svom stanu, a tada je glumac Feđa Stojanović za domaće medije rekao kako je Neda umrla na dan kada je rođen njen pokojni suprug Milorad Mešterović. Za Milorada je bila jako vezana i njegovu smrt nikada nije prebolela, ali i pre ove velike ljubavi, imala je dva braka. 

 

 

Dok je, čini se, poznatija njena ljubav sa Dejanom Karaklajićem, koji je bio u braku i sa Tanjom Bošković, Neda je volela i čuvenog glumca Radeta Markovića, nekadašnjeg supruga glumice Olivere Marković i oca Gorana Markovića.

 

 

Ta ljubav bila je svojevrsno "zabranjeno voće", jer je Marković bio čak 32 godine stariji od Nede.

 

Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama je fenomenalno uklapalo. Nisam shvatala zbog čega se svi zgražavaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu sa mojom mamom. Možete da zamislite...

 

Čak 32 godine je ogromna razlika koju ja nisam osećala. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, da čitam pametne pisce, pripremam ulogu za pozorište. Naučila sam da skijam, da igram tenis, šetali smo po planinama, zavolela sam prirodu... Bilo nam je prelepo. I sve dok je Rade bio živ, kada god bismo se sreli, s nostalgijom smo se prisećali tih naših godina. On je imao veliku ulogu u mom životu — pričala je svojevremeno Neda.

 

 

Na pitanje u kakvim je odnosima bila s Radetovim sinom, rediteljem Goranom Markovićem, imala je simpatičan odgovor.

 

— Goran je bio beskrajno duhovit čovek. U vreme kad sam bila u braku s njegovim tatom, to je za sve nas bila smešna situacija. Bila sam mu, zapravo, maćeha, pa me zafrkavao: "Mama, daj mi džeparac za bioskop", ili: "Mama, jesi spremila nešto za ručak?" On je okrenuo sve na šalu, nije mu to teško padalo, kao ni meni. A posle je i Goran povukao na tatu, jer uvek je imao mlađe žene. Ne pada jabuka daleko od stabla — rekla je Neda za jedan hrvatski medij.

 

 

makonda-tracker