usrećio ju je pred smrt

59 godina mlađi, zgodan i OPASAN: POSLEDNJI MUŠKARAC u životu Đine Lolobriđide doneo joj je mnogo problema

0

Uprkos tome što je je mogla da mu bude prabaka, glumica i atraktivni Italijan godinama su bili nerazdvojni

foto: Marco Provvisionato / IPA / IPA / Profimedia
foto: Marco Provvisionato / IPA / IPA / Profimedia

Đina Lolobriđida, velika italijanska filmska diva, preminula je u 95. godini, javljaju svetski mediji.


Jedna od najobožavanijih žena u istoriji filma poslednje godine svog života nije provela spokojno, budući da je vodila sudsku bitku protiv rođenog sina, a u sve je bio upleten Andrea Pijacola, Đinin asistent.


Mladi Italijan i legendardna glumica upoznali su se pre 11 godina, kada se Andrea prijavio povodom oglasa za njenog ličnog vozača. Kako je vreme prolazilo, on se pokazao osobom od poverenja, pa mu je Đina prepustila mnogo više od vožnje. On je bio njen, kako su mediji pisali, "majstor za sve", a vremenom ga je Lolobriđida unapredila u svog menadžera i asistenta.

 

Andrea Pijacola i njegova devojka Adrijana sa Đinom Lolobriđidom
Andrea Pijacola i njegova devojka Adrijana sa Đinom Lolobriđidomfoto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

U jednom trenutku Andrea Pijacoli i njegova devojka Adrijana uselili su se u dom slavne dive, a za sve to vreme on se pojavljivao sa Đinom na javnim događajima, često držeći je pod ruku. Njihov odnos je zbog toga bio vrlo intrigantan medijima, ali se činilo da ovom trojcu to ne smeta i da savršeno funkcionišu.

 

Međutim, pojavio se neko ko nije želeo Pijacolu u životu Đine Lolobriđide – njen sin Milko Škofič Mlađi.


On je godinama teretio majčinog asistenta za mnogo toga, a prvi sporovi su iz 2015. godine.


Od tada ga je optuživao da je preuzeo upravljanje firmom koja brine o Lolobriđidinoj imovini, da je prodavao luksuzne nekretnine, da je ukrao njen jaguar, da je kupio ferari, da je podizao novac s njenih računa, kao i da je prodao 350 glumičinih umetnina ukupne vrednosti 334.000 dolara.

 


Đinin sin je pre ovog poslednjeg slučaja podneo zahtev italijanskom Vrhovnom sudu za blokadu imovine njegove majke kako ne bi dolazilo do daljeg rasipanja, a početkom oktobra 2021.doneta je odluka u njegovu korist.


Kako je navedeno, glumica ima "oslabljen osećaj za stvarnost", što znači da je podložna iskorišćavanju.


Đina nije krila da joj teško pada sve što se dešava i što se njen imetak, procenjen na skoro 47 miliona dolara, na ovaj način našao na meti. Kako bi zaštitila svoje pravo da radi sa svojim novcem šta želi, ona je angažovala Antonija Ingroiju, koji ima iskustvo u borbi protiv mafije. On je izjavio da će se za Lolobriđidu boriti sa istim žarom i "duhom borbe za slobodu" kojim je to činio i ranije.

 

Đina Lolobriđida
Đina Lolobriđidafoto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

On je u intervjuu za Il Sussidiario optužio Škofica da ga majka i njeno zdravlje interesuju samo zbog novca.


Problem zbog kog se sve ovo događa nije zdravlje gospođe Lolobriđide nego propadanje njene imovine. Problem je nasledstvo – rekao je pre godinu i po dana Ingroija.

 

Međutim, Đina se nikada nije osvrtala na ostale aspekte ove priče i tračeve i insistirala na tome koliko joj Andrea Pijacola znači u životu. Na neki način je negirala tvrdnje da su ljubavnici, sugerišući da joj je bio kao drugi sin. Kako je objasnila u jednom intervjuu, on je ćerku nazvao po njoj i našao joj se kada se sin Milko otuđio od nje.


To je moj život i ja odlučujem šta ću raditi s njim. Davanje poklona Andrei i njegovoj porodici je nešto što se tiče mene i nikog više – zaključila je glumica u jednoj emisiji.

 


Ona je tada rekla i da nije u redu što u tim godinama mora da se opterećuje ovakvim temama.


Ne zaslužujem ovo. Ništa loše nisam uradila ništa loše, a moja porodica je na mene besna, ne žele da me ostave na miru. U ovim godinama bi trebalo da imam malo mira, ali ga još nemam. Imam pravo da živim i umrem u miru – rekla je tada Lolobriđida.

 

 

makonda-tracker