nije joj lako

"Ne zaslužujem ovo!" Najlepša žena u istoriji filma danas ima 94 godine i bori za SOPSTVENI NOVAC — protiv svog sina

2

Đina Lolobriđida danas ima 94 godine, želju da živi mirno u poznoj starosti i bogatstvo od skoro 47 miliona dolara, a upravo joj ovo poslednje narušava mir i spokoj. Štaviše, da bi mogla da radi sa svojim novce, filmska diva je morala da se obrati advokatu sa iskustvom u "razbijanju" mafije

foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Slavna Đina Lolobriđida je na vrhuncu slave bila poznata kao najlepša žena koja je ikada stala ispred kamere. Ona je na svakom koraku hipnotisala lepotom, osmehom i seksepilom, ali i svojim glumačkim darom, a sve joj je to donelo brojne uspehe, popularnost i bogatstvo od skoro 47 miliona dolara.


Danas, kada ima 94 godine i nije joj do ratovanja s bilo kim, Lolobriđida je ušla u sukob sa svojim sinom Milkom Škofičem, a sve zato što on optužuje Andreu Pijacolu, majčinog asistenta, da joj na prevaru otima bogatstvo. Štaviše, on je nedavno uspeo da izdejstvuje sudsku presudu po kojoj glumica sme sopstveni novac da koristi samo na svakodnevne troškove dok se njegovi sporovi protiv Pijacole ne reše.


Đina je pre nekoliko dana gostovala u jednoj emisiji na italijanskoj televiziji Rai1 i priznala je da se oseća poniženo.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Ne zaslužujem ovo. Ništa loše nisam uradila ništa loše, a moja porodica je na mene besna, ne žele da me ostave na miru. U ovim godinama bi trebalo da imam malo mira, ali ga još nemam. Imam pravo da živim i umrem u miru — rekla je glumica sa suzama u očima.


Pijacola, koji danas ima 34 godine, ušao je u Lolobriđidin život pre deset godina, kada je postao njen vozač. Posle toga je unapređen i postao je "majstor za sve" u Đininom životu, a potom i glumičin menadžer. Štaviše, u jednom momentu se sa svojom devojkom preselio kod Lolobriđide, a godinama kruže spekulacije o prirodi njegovog odnosa s glumicom, budući da se na javnim događajima pojavljuju držeći se pod ruku.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Milko Škofič tereti godinama Pijacolu za mnogo toga, a prvi sporovi su iz 2015. godine. Od tada ga je optuživao da je preuzeo upravljanje firmom koja brine o Lolobriđidinoj imovini, da je prodavao luksuzne nekretnine, da je kupio Ferari, da je podizao novac s njenih računa, kao i da je prodao 350 glumičinih umetnina ukupne vrednosti 334.000 dolara. Đinin sin je pre ovog poslednjeg slučaja podneo zahtev italijanskom Vrhovnom sudu za blokadu imovine njegove majke kako ne bi dolazilo do daljeg rasipanja, a početkom oktobra je donela odluka u njegovu korist. Kako je navedeno, glumica ima "oslabljen osećaj za stvarnost", što znači da je podložna iskorišćavanju.


Zbog svega što joj se događa, Đina Lolobriđida je angažovala Antonija Ingroiju, koji ima iskustvo u borbi protiv mafije i, kako on ističe, " sa istim tim duhom borbe za slobodu" želi da se bori za glumicu. On je u intervjuu za Il Sussidiario optužio Škofica da ga majka i njeno zdravlje interesuju samo zbog novca.


Problem zbog kog se sve ovo događa nije zdravlje gospođe Lolobriđide nego propadanje njene imovine. Problem je nasledstvo — kaže Ingroija.


Kako je Đina istakla u pomenutom intervjuu, Pijacolu gleda kao sina.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

 

Ona se pohvalila da je njen mladi menadžer po njoj nazvao ćerku, da joj je doneo mnogo sreće i pomogao joj da nastavi sa životom nakon što se sin otuđio od nje. Đina je dodala i da joj Pijacola pravi društvo na zvaničnim događajima jer govori engleski i služi joj kao prevodilac. Na kraju, glumica naglašava da je sve što se događa u njenom životu i s njenim novcem — njena stvar.


To je moj život i ja odlučujem šta ću raditi s njim. Davanje poklona Andrei i njegovoj porodici je nešto što se tiče mene i nikog više — zaključila je.

 

 

makonda-tracker