sećate li se?

Zaboravljena diva: Zvezda jugoslovenskog filma umrla je U BEDI, a za bivšeg muža POZNATOG PEVAČA nije želela ni da čuje

0

Umrla je u mračnom hotelu u kom je provela poslednjih trinaest godina.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Jugoslovenska glumica, dobitnica Zlatne arene u Puli i zvezda domaće kinematografije, Gizela Vuković, nikada nije želela da napusti bolesnu ćerku i unuka, a o svom životu je malo govorila.

 

Poznato je da je Gizela bila u braku sa Zvonkom Bogdanom, ali kako je i sama jednom prilikom istakla, toga nije želela ni da se seća.

 

- O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja, bogami, njega - govorila je glumica.

Nažalost, u životu nije imala mnogo sreće, pa je tako zbog kredita i ćerkinog posla koji je propao, imala finansijske probleme i našla se na rubu egzistencije. Nakon što joj je stan u Nemanjinoj ulici oduzet, njen novi dom je postala sobica u hotelu.

 

Gizela Vuković
Gizela Vukovićfoto: Youtube Printscreen

- Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku - rekla je ona jednom prilikom za Novosti.

Poslednje godine života je provela brinući se ćerki i unuku, a kako je govorila, bila je prilično zaboravljena.

 

- Ćerka Milica danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice - rekla je kroz suze.

 

Gizela Vuković
Gizela Vukovićfoto: Youtube Printscreen

Iako su joj mnogi predlagali da se preseli u starački dom, ona nije želela da napusti ćerku i unuka, s obzirom na to da je njena penzija bila i njihov jedini prihod. Kada je preminula, imala je 89 godina.

 

 

makonda-tracker