napokon da saznamo

"Uvek će imati mesto u mom srcu" Čola svoj veliki HIT posvetio poznatoj GLUMICI sa kojom je bio u ljubavi

0

Otkrivena tajna jednog velikog hita Zdravka Čolića, koji je delom i sam pisao.

Zdravko Čolić
Zdravko Čolićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Pesma "Noć mi te duguje" od Zdravka Čolića, koja se svrstava u njegove najveće hitove, krije jednu veoma lepu priču. Ta priča se odnosi na ljubavni život našeg čuvenog pevača, ali pre nego što sa svojom suprugom Aleksandrom uplovio u "bračnu luku".

 

Zdravko nema običaj da mnogo priča medijima o svojoj intimi, te svoje privatne stvari o supruzi i ćerkama Uni i Lari čuva samo za prijatelje i porodicu.

 

Ipak, neke Čoline stare ljubavi nisu nepoznate javnosti, a među njima je bila i jedna poznata glumica. U pitanju je Jasna Ornela Beri, koja je bila emotivnoj vezi sa čuvenim pebačem.

 

Lepu glumicu smo imali prilike da gledamo u ostvarenjima „Grbavica“, „Nafaka“ i „Na putu“, kao i filmu Anđeline Džoli „U zemlji krvi i meda“.

 

 

Jasna je važila za jednu od najlepših žena u Jugoslaviji u tom trenutku, a Čola i ona su sedamdestih godina prošlog veka živeli u Sarajevu. Kako je sama Jasna rekla, Čolić je bio njena prva ljubav i kao takav uvek će imati posebno mesto u njenom srcu.

 

 

- Mi smo se upoznali jako mladi, davno. Odlazili smo na Skenderiju, u Dom mladih, koji je okupljao talente, i tu su bili ne samo muzičari već i glumci, slikari. Družili smo se i tu sam se ja prvi put zaljubila. Svi mi imamo prve ljubavi i uvek će imati jedan deo u mom srcu koji je samo rezervisan za njega. Pogotovo zato što sam imala jedno predivno iskustvo koje ću pamtiti čitav život - ispričala je svojevremeno bosanske medije Jasna.

 

Jasna se prisetila i njihovog prvog susreta posle nemilih zbivanja tokom devedesetih na ovim prostorima, a onda i otkrila da je Čola baš njoj posvetio pesmu "Noć mi te duguje".

 

 

- Prvi put nakon rata sreli smo se u Beogradu, bio je to jako dirljiv susret koji nikad neću zaboraviti. On je fascinantna ličnost i svoju harizmu uspešno održava i danas. Pre svega je dobar čovek. Čola mi je posvetio pesmu „Noć mi te duguje“, koju je sam napisao - rekla je Jasna.

 

Da ne bi bilo zabune, Čola je za tu pesmu napisao muziku, dok su tekst zajedno potpisao trio u sastavu Marina Tucaković, Momčilo Bajagić Bajaga i Ljiljana Jorgovanović.

 

 

Tekst pesme - Noć mi te duguje

 

Dolazi noć, gasi se dan,

a noću sve se čuje

i svaka pjesma truje,

noć mi te duguje.

Noćni sam čovjek

Noćas i dovjek...zbog tebe.

 

A sad za sve, cigana dva

jedan da život psuje,

drugi da povjeruje,

noć mi te duguje.

Takav sam čovjek,

noćas i dovjek... zbog tebe.

 

Zbog tebe kucaću lupaću ljudima na vrata,

budiću ulicu pjevaću svima iz inata.

Reći će: 'Opet je popio,

Vidi ga kako se ubio,

opet je vrata poljubio.'

 

A ja pijan, a nisam popio

ni kapi neka se čuje,

ni kapi ko da mi vjeruje?

A jesam ja rusvaj pravio,

pravio, evo ga, tu je,

jesam, jer noć mi te duguje.

 

 

makonda-tracker