obdikcija otkrila sve

Uzrok smrti poznate glumice šokirao svet: Niko nije ni slutio da je povezan sa operacijom od pre 10 godina

0

Četiri meseca nakon što je iznenada preminula poznata glumica Šarlbi Din stigli su rezultati obdukcije

 

foto: EPA /  Guillaume Horcajuelo / POOL
foto: EPA / Guillaume Horcajuelo / POOL

Glumica Šarlbi Din preminula je 29. avgusta ove godine u 32. godini života. Ona je doživela komplikacije u bolnici nakon što dobila sepsu. Lekari su se borili da joj spasu život ali u tome nisu uspeli.

 

Sada, četiri meseca od njene smrti objavljeni su rezultati obdukcije. Američki mediji su preneli da je Šarlbi Din doživela je komplikaciju koja je povezana sa operacijom koju je imala 2012. godine.

 

Južnoafrička glumica i manekenka Šarlbi Din (Charlbi Dean), zvezda filma "Trougao tuge" (Triangle of Sadness) ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme, preminula je iznenada u bilnici u Njujorku, saopštila je pre četiri meseca njena portparolka. Nije se znao uzrok smrti.

 

 

Predstvanik Odeljenja za medicinska istraživanja u Njujorku izjavio je za "Pipl" da je do tragedije došlo usled sepse uzrokovane bakterijom.

 

Sepsa je bila komplikacija asplenije odnosno nedostatka slezine koja joj je uklonjena pre 10 godina. Sepsu je izazvala bakterija pod nazivom Capnocytophaga. Radi se o veoma retkoj infekciji.

 

Šarlbi Din uzrok iznenadne smrti
Šarlbi Din uzrok iznenadne smrti foto: Epa / CLEMENS BILAN

 

Ova bakterija se razvija u ustima ljudi i pasa i mačaka. Osobe sa autoimunim bolestima i bez slezine naročito su osetljive. Ne zna se da li je ugriz ili bliski kontakt sa životinjom doveo do infekcije.

 

Da podsetimo, Šarlbi Din ke rođena 5. februara 1990. u Kejptaunu u Južnoj Africi. Karijeru je započela kao manekneka, a kasnije se oprobala i na filmu. Svoje prve uloge odigrala je u filmovima „Spud“ 2010. godine i "Spud 2“ 2013, sa Džonom Klisom. Igrala je i u američkom horor filmu iz 2017. godine „Don’t Sleep“, a naredne godine u filmu "An Interview with God".

 

 

makonda-tracker