večiti student

Zavoleli smo ga u "Tesnoj koži": Gde je danas Pantićev sin Branko?

0

Porodicu Pantić volele su i gledale generacije širom Jugoslavije.

Gojko Baletić
foto: Printscreen/Youtube/Domace Serije

 

Filmski serijal "Tesna koža" jedan je od najgledanijih na ovim prostorima i nema ko nije čuo za porodicu Dimitrija Pantića,kojeg je maestralno odglumio Nikola Simić.

 

Jedan od članova Pantićeve porodice bio je i Branko Pantić,njegov stariji sin kojeg je glumio Gojko Baletić.


Poslednji film iz ovog serijala prikazan je 1991. godine “Tesna koža 4”, a skoro 30 godina kasnije Gojko je pričao o pomenutoj ulozi

 

– To je oslikavalo tadašnje vreme i to je bila prva serija koja je govorila o porodici našoj svakodevnoj na taj način - rekao je Gojko o "Tesnoj koži".

 

Za svoj lik i "večite studente" je uvek imao razumevanja. 

 

–Večitih studenata ima još uvek, jer još uvek smo mamini i tatini sinovi, odnosno, mamine i tatine ćerke. Polako, sine, nemoj ti da žuriš. Samo ti to lepo ukrčkaj, završi. Na kraju krajeva, deca danas i kad završe fakultete nemaju šta da rade. Možda je to studiranje i beg od nečega. Završe master, naguraju neke titule, pa onda prodaju gaće po Bulevaru – istakao je on.

Gojko Baletić
foto: Printscreen/Youtube/Top Raccoon


Gojko Batelić se i dalje bavi glumom. 

 

Što se tiče televizijskij ostvarenja, mogli smo da ga gledamou serijama "Bela lađa", "Aleksandar od Jugoslavije", "Gorki plodovi", "Miris kiše na Balkanu", "Šesto čulo"...

 

Iako je možda manje zastupljen u filmovima i serijama, redovno glumi u Narodnom pozorištu u Beogradu, u kojem je stalni član od 1985. godine.

 

makonda-tracker