ovo niste znali

Voleo je 48 godina mlađu, ženio se četiri puta: Bratanac Nikole Simića otkrio zašto glumac nikad nije imao decu

0

Iako se u medijima pominjala ćerka jednog od najvećih srpskih glumaca, malo je poznato da on nije imao biološku decu

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Legendarni glumac Nikola Simić ostao je upamćen po brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji, a spadao je u umetnike o čijem se privatnom životu znalo malo.


Kako je on u retkim intervjuima pričao, zaljubljivanje je smatrao važnim delom života.


A treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovek želi da promeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno iz prve ruke. Trebalo je imati hrabrosti i igrati "Dunda" u Dubrovniku te večeri kad su mi saopštili da mi je otac umro. I niko to nije znao. Trebalo je imati hrabrosti i igrati "Bubu" 30. decembra, a sahraniti majku 29 — ispričao je Simić, koji je uprkos svemu uvek zadržavao vedar duh.

 

Smeh je nešto najblagotvornije na svetu. U smehu, kroz smeh, čovek sve nevolje zaboravlja. Neka to bude i za trenutak, ali taj trenutak je dragocen. Nemoguće je da jedno biće bude stalno pod tenzijom, mora negde da pokulja ono nagomilano u njemu — istakao je glumac jednom prilikom.

 

Nikola Simić
foto: Dragan Kadić

U medijima se nakon glumčeve smrti 2014. godine pisalo da je iza sebe ostavio ćerku Anu i unuke Isidoru i Saru. I sam glumac pričao je o unukama, s ponosom ističući da se i one interesuju za glumu.

 

Starija Isidora već je uplovila u glumačke vode i igrala je u Pozorištancetu Puž, a mlađa Sara počela je da priča kako bi volela da bude glumica. Ipak, još je rano da je ozbiljno shvatimo — rekao je nekoliko godina pred smrt sa smeškom na licu.

 

Ipak, njegov bratanac Nenad Simić ističe da Nikola nije imao biološku decu.

 

Nikola Simić
foto: Dragan Kadić

Nikola nije imao ćerku ni unuke. Ana je ćerka njegove poslednje žene Snežane. On je bio dobar prema njoj, ali joj nije otac. Nikola je u mladosti puklo slepo crevno, došlo je do sepse, to se tada zvalo tuberkuloza stomaka, a lečili su ga radijacijom, nakon čega je ostao sterilan i nije mogao da ima dece. Oni sve pokušavaju zbog nasledstva — tvrdi Nenad.


Nikolin bratanac je ispričao i da se glumac ženio četiri puta i da je voleo žene, a u medijima se spekulisalo da je Simić pred kraj života bio u vezi sa 42 godine mlađom glumicom.


Simiću je pred kraj života dijagnostikovan rak prostate, a nakon operacije je imao komplikacije s bešikom, nakon čega je preminuo 9. novembra 2014, u 80. godini.


 

 

makonda-tracker