malo ko je znao

"ŠTA STE TO RADILI, NIKOLA?" Lepa Brena otkrila kako joj je Nikola Simić PROMENIO ŽIVOT i čemu ju je naučio

0

Pevačica Lepa Brena podelila je jednom prilikom šta ju je to naučio Nikola Simić...

foto: Dragana Udovičić, Sonja Spasić
foto: Dragana Udovičić, Sonja Spasić

Nikola Simić i Brena su davne 1987. godine zajedno snimali kultni film ''Hajde da se volimo'', gde se Brena pitala kako legendarni glumac uspeva da bude uvek svež i raspložen — i pored celodnevnog snimanja. Onda ju je on uveo u svet meditacije.

 

Ja sam naučila kako da se odmorim za petnaest minuta. Treba mi apsolutni mir, tišina, žmurim, kao da meditiram. Sve oko mene je isključeno. Da nema elektromagnetnih zračenja, jer to sve utiče na nas. Izolujem se. Isključim mozak. Legnem i ne razmišljam. Misli svoje bacim. Prvi ko me je uveo u priču meditacije bio je pokojni Nikola Simić, kada smo snimali film ''Hajde da se volimo''.

 

I dok su svi na pauzama izlazili da puše i piju, Nikola Simić je sedeo u joga pozi i ćutao. I kad sve to završi, on kreće posle toga smiren. Pitam ga: Nikola, šta ste radili? Kaže: Ja meditiram!

 

I ja se pitam, šta je to meditacija? To je bila '87 godina. Mislila sam da to pripada svetskoj klasi, da to nije za običnog čoveka. Pitala sam ga šta i kako, i on mi je to objasnio — kaže Brena.

 

 

makonda-tracker