podrška

Zahvaljujući njemu je zavoleo film: Da li znate koji proslavljeni REDITELJ je otac Gordana Kičića?

0

Gordan Kičić je jedan od najtraženijih domaćih glumaca.

foto: Milan Maricic/ATAImages
foto: Milan Maricic/ATAImages

Glumac Gordan Kičić svoju glumačku karijeru je započeo još 1990-ih godina ulogom u filmu "Do koske".

 

Nakoga toga su se ređale uloge u ostvarenjima "Kad porastem biću kengur", "Nebeska udica", "Mala noćna muzika", a publika ga poslednjih godina voli zbog ulogama u serijama "Senke nad Balkanom", "Ubice mog oca" i "Mama i tata se igraju rata".

 

Od 2009. godine je stalni član pozorišta "Atelje 212".

 

Malo ko zna da je njegov otac proslavljeni reditelj i da ga je upravo on uveo u svet filma i preneo mu ljubav prema glumi. 

 

U pitanju je Branislav Kičić, proslavljeni srpski filmski reditelj poznat po ostvarenjima "Osmeha Margerit Jursenar", "Moj ujak", "Magnet", To sam ja", "Na Drini ćuprija", "Gorica:Gorica Popović".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gordankicic (@gordankicic)

 

 

 

–  Kao dete sam bio nemiran, pun energije i jedini trenuci kad sam bio miran bili su kada bi mi roditelji pustili neki film da gledam. Otac je imao veliku kolekciju VHS kaseta i pravio je neku vrstu svoje kolekcije filmova. Imao je veliku količinu filmskih klasika i pasionirano je gledao filmove što radi i danas, tako da sam ih i ja još kao mali gledao. U našoj kućnoj filmoteci imali smo dela Kloda Šabrola, ceo Karpenterov opus, Stenlija Kjubrika, Felinija, Antonionia, Melvila. Bio je to sastavni deo mog odrastanja – ispričao je svojevremeno Gordan Kičić za Kaleidoskop.

 

Glumac nikada nije krio da mu je pored supruge, najveća podrška pogotovo u poslu upravo njegov otac.


– Kako da ne. Meni je on vrlo dragocen saradnik i podrška sa kojim uvek proverim sve i kome dam svaki komad i scenario da pročita. Sa mnom je učestvovao u čitanju stotina scenarija za "Realnu priču" i sve vreme je bio na snimanju. Drago mi je jer vreme i život prolaze i ti neki trenuci koje imate sa ocem koji je pored vas u najvažnijoj stvari koju radite je stvarno fenomenalna. – rekao je Gordan Kičić svojevremeno kada je režirao svoj prvi film "Realna priča".


 

 

makonda-tracker