"selekcija senzacija"

Za njih je reprezentacija = LJUBAV: Jedan od najboljih marokanskih fudbalera čini za svoju zemlju neverovatnu stvar

0

Svetsko prevenstvo u Kataru se privodi kraju i dok čekamo rezultat utakmice za treće mesto između Maroka i Hrvatske, lepe vesti dobijamo kada je u pitanju marokanska reprezentacija.

foto: PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY / Alamy / Alamy / Profimedia

Za Marokance se slobodno može reći da su već pobednici, oni su postigli neverovatni uspeh plasiravši se u polufinale Mundijala, tako da rezultat borbe za treće mesto može da ostane u senci.

 

Fudbaleri ove zemlje su od početka prikupili brojne simmpatije, zbog načina slavljenja golova, uslova u kojima su živeli, ali i samom senzacijom da jedna afrička zemlja dođe toliko daleko i izbaci favorite.

Selekcija senzacija i ljubavi, kako ih neko naziva, još jednom je pokazala da je to tačno. Jedan od najvažnijih fudbalera reprezentacije, Hakim Ziješ, inače član Čelsija, sve svoje reprezentativne premije daruje siromašnim zemljacima.

 

Iako su došli oslabljeni na ovo prvenstvo, to ih nije sprečilo da izbace fudbalske sile, Španiju i Portugal i možda i zauvek spreče Kristijana Ronalda da uđe u istoriju. Dokaz da za svoju zemlju igraju iz bezgranične ljubavi je upravo potez Ziješa koji će svih 325 hiljada dolara premije iz Katara podeliti siromašnim ljudima Maroka.

Ovo i ne bi trebalo da bude iznenađenje kada je on u pitanju, s obzirom na to da još od 2015. sve reprezentativne premije uplaćuje u dobrotvorne fondove Maroka.

 

 

makonda-tracker