"Zidao sam kuće, gurao kolica, mešao beton": Dragan Jovanović iskreno o zdravstvenom problemu koji mu je promenio život

1

Poznati glumac retko kad govori o privatnom životu, ali sada je napravio izuzetak 

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Naš poznati glumac Dragan Jovanović važi za jednog od najboljih kada je domaća glumačka scena u pitanju.

 

Naklonost publike osvojio je brojnim ulogama, a pauzu u karijeri mora je da napravi nakon što su mu lekari predočili da ima ozbiljan zdravstveni problem.

 

On je dugo imao probleme sa kičmom, ali je taj problem odlagao, sve do trenutka  kada mu je ustanovljena diskus hernija i kada mu je predočeno da će morati da ide na operaciju.

 

 

- To je davno počelo. U životu sam napravio dve kuće i bukvalno - gurao sam kolica, mešao malter… Pritom volim sport, igrao sam tenis kao za zlatnu medalju. To je bolelo, igrao sam s tim bolom, a onda više nisam mogao da izdržim. Tenis je, mislim, najgori sport za tu vrstu povrede. Otišao sam na magnetnu rezonancu da vidim šta se dešava, kad sam se jednom jako ukočio. Ljudi su mi pokazali snimak: Vidite, vama je ovo iscurelo u kičmenom stubu, vi morate na operaciju - ispričao je Dragan Jovanović u emsiji "Zdravi sa dr Katarinom Bajec".

 

Dragan Jovanović i Branka Pujić
Dragan Jovanović i Branka Pujićfoto: Damir Dervišagić

 

Svoj problem rešio je strogom disciplinom i istezanjem.

 

- A onda mi je jedan mladi doktor rekao da se njegova devojka oporavila i vratila taj diskus tako što je vežbala i išla na istezanja. Počeo sam da idem na istezanja, bio sam i u banjama, u Banji Koviljači i u Blatu. Zajedno sa vežbama je pomoglo. Posle šest meseci nisam prepoznao moj snimak. Pitao sam da li je moguće da sam ga vratio, kažu jeste -ispriča je Jovanović i dodaje:

 

 

- Čovek mora da zna kako da se podiže iz kreveta, ako hoće nešto da podigne da mora da čučne… To je gomila pravila o kojima treba misliti, ali s obzirom na to kako to zna da boli i kako se osećaš, vrlo lako zapamtiš sve to. Samo da ne ležim u krevetu i da ne mogu da se pomaknem.

 

Da podsetimo, Dragan Jovanović je već godinama u braku sa našom poznatom glumicom Brankom Pujić s kojom ima ćerku Anđelu Jovanović, koja je takođe pošla stopama svojih roditelja i sada je već i ona dobro poznato lice koje krasi našu glumačku scenu. 

 

 

makonda-tracker