foto

Štikle zamenila gumenim čizmama, mikrofon motikom: Ivana Banfić je gradski život menjala za selo - evo kako sada izgleda

1

Lepa pevačica je duže od 20 godina bila na sceni, a onda je odlučila da promeni način života 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Jedno od najpoznatijih imena širom Balkana tokom devedesetih godina bila je čuvena pevačica Ivana Banfić. Muzičku karijeru je gradila duže od dve decenije i za to vreme je snimila veliki broj hitova koji se slušaju i danas. 

 

I dok je bila na vrhuncu slave privatni život nije često iznosila u javnost, a sudeći prema onome što su mediji pisali, nije joj bilo lako.

 

 

U nekom trenutku Ivana je odlučila da je vreme da okrene novu stranicu svog života i krene potpuno drugačijim stazama. 

 

Nedavno je za hrvatske medije otkrila detalje iz svog privatnog života, mnogo drugačijeg od onog koji je živela dok je gradila pevačku karijeru. Ivana je gradski život zamenila selom i kako kaže, to joj je bio pun pogodak.

 

Ivana je sa svojim suprugom Krunom Ladišićem i sinom Janom stvorila novi dom u selu blizu Siska, a s vremena na vreme na Instagram profilu podeli neku fotografiju na kojoj kopa, plevi baštu, ili čisti štalu.

 

 

Lepa pevačica je jednom prilikom ispričala kako je došlo do toga da sav sjaj šoubiza zameni jednostavnim životom u prirodi.

 

- Nešto u meni je čučalo, ono, iskonski, prirodno, daj, ne mogu više biti u gradu. Htela bih neku promenu, htela bih da živim u prirodi, makar nisam bila pre takva. Počelo je to da me privlači, i jednostavno smo odlučili moja porodica i ja! Ajmo da napravimo taj korak i idemo u prirodu. Nije to bajkovito tako, da se razumemo, kako mi to zamišljamo u glavi. Ima puno ljudi koji pitaju: ‘Joj, ja bih išao u prirodu, da pobegnem od grada.’ A ja rekoh: Moraš dobro da razmisliš, možeš da napraviš taj korak, ali nije to sad bajka. Priroda te iskušava - rekla je Ivana.

 

 

Ivana uopšte ne žali što je štikle zamenila gumenim čizmama, a mikrofon motikom, jer je to, kako kaže, ispunjava i smiruje.

 

- Ne možeš u prirodi i na selu da živiš u štiklama. Moraš da imaš gumene čizme. Volim čeprkati po vrtu. To me smiruje. A to je i nekakvo novo iskustvo koje nisam imala. Do tada, do te odluke sam živela 20 godina samo na štiklama, u utegnutim haljinama i bila sam vlasništvo medija i stalno sam morala da budem super, morala sam da budem lepa. I bez obzira na to da li sam imala temperaturu, ili nisam, ili mi se baš danas nije dalo, ali odlučila sam. Ja sam lepa i prirodno. Nisu mi potrebne sve te fasade da budem lepa. Nešto se preokrenulo. A kad se to preokrenulo? Kad sam rodila svog sina Jana - nastavila je Ivana.

 

 

Kako se preselila na selo Ivana je počela da se bavi svojom velikom pasijom, a to je kuvanje, a pokrenula je i jutjub kanal:

 

- Ja sam to i pre radila, samo nisam radila to javno za kamere. Znači za javnost sam bila moj posao, štikle, tepih, a kod kuće sam u trenerci razvlačila testo i kuvala. I sve ostalo - otkrila je.

 

Veliki izazov za nju bilo je sađenje bašte:

 

- Nije meni bašta uspela odmah. Pa, jedno tri dobre godine je trebalo da meni bašta uspe. Onako da sam baš imala plodove. Četvrtu godinu sam imala top, i to sam bila zadovoljna. Jer priroda te iskušava, ono što sam rekla na početku - rekla je zadovoljno Ivana.

 

 

makonda-tracker