predivna pesma

"Pesma nastala iz naše LJUBAVI": Da li znate kom poznatom MUZIČARU je Alka Vuica posvetila hit "Gde Dunav ljubi nebo"?

0

Pevačica, tekstopisac, novinarka i TV voditeljka Alka Vuica godinama unazad izaziva pažnju gde god se pojavi.

foto: Printscreen Instagra/alka.vuica
foto: Printscreen Instagra/alka.vuica

Alka Vuica godinama instrigira javnost svojim izgledom, izjavama i tekstovima pesmama, koje su neretko dvosmislene.

 

Budući da je važila za jednu od najlepših pevačica širom Jugoslavije, nije ni čudo da je ukrala srce mnogih poznatih muškaraca.

 

Naime, mediji su je povezivali sa Goranom Bregovićem, a priča o tajnoj vezi između njih je počela davnih 1980-ih godina kada je Alka Vuica kao novinarka došla u Sarajevo da za zagrebački magazin "Polet" uradi intervju sa članom iz gupe "Bijelo dugme".

 

Navodno, pre samog početka razgovora Bregović joj je tada rekao: "Ti nisi došla zbog intervjua, nego radi udaje", što je bilo početak njihovih javnih prozivki.

 

Tada su mnogi govorili da između njih postoji neka tajna veza, a ubrzo joj je posvetio i čuveni hit "Pedikulis pubis" što sa latinskog prevoda znači stidne vaši. Tada je Alka pobesnela i dugo nije pričala sa Goranom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alka Vuica (@alka.vuica)

 

Kako je Vuica ispričala, u nju je bio zaljubljen i Boris Novković.

 

– Pisala sam mu mnogo pesama koje su veliki hitovi. Znam ga otkad je imao 8 ili 9 godina, a ja sam imala 18. Jednom prilikom je ispričao da se zaljubio u mene kad me je upoznao, ja sam tada bila sa Adijem iz "Srebrnih krila" i letovali smo zajedno sa Đorđem, ja sam čuvala Borisa, bio je presladak. Kad je stasao, došao je kod mene da mu napišem tekstove, bila sam oduševljena – ispričala je Vuica.

 

A jedan od muzičara sa kojim su je dovodili u vezu jeste i Momčilo Bajagić Bajaga.


 

– Bili smo mladi, pisali smo pesme jedni drugima, bilo je tu ljubavi, neke pesme su postale stvarno veliki hitovi. Meni je nepristojno, šta da govorim ko je meni šta napisao. Ja vam mogu otkriti šta sam ja Bajagi napisala, napisala sam ih više, ali jedna od pesama koja je nastala iz naše ljubavi je: "Gde Dunav ljubi nebo" – rekla je Alka Vuica u jednoj emisiji.

 

Pevačica je pa otkrila u kakvim je danas odnosima sa njima.


– Mi smo u odličnim odnosima, Goran mi je veliki prijatelj, Momo isto, čujemo se, vidimo se kad možemo. Savetujemo se oko pesama, jako sam srećna što sam ljude koje sam volela zadržala u životu, jer smatram da je ljubav energija koja ne nestaje, već se pretvara u nešto drugo. Možda zaljubljenost može nestati, ali prava ljubav ne, ona ostaje uvek – 

 

 

makonda-tracker