život je nije mazio

Roditelje izgubila u 3 dana, a posle je počeo pravi pakao: Naša glumica uz ovu DIVNU STVAR pobedila najteži period

0

Da bi pobedila sve nedaće koje su je zadesile bila je potrebno mnogo truda, ali najviše samo jedna stvar! 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Naša poznata glumica Danica Maksimović ima prosto filmski neverovatno detinjstvo, ali i ostatak života, koji je bio preprečen sa dosta problema i jednom ogromnom tragedijom.

 

Danica je u ranom detinjstvu ostala bez oba roditelja. Kako da to nije dovoljno samo po sebi, način na koji se sve izdešavalo je napravio da ova tragedija bude još veća.

 

 

- Tata je nastradao tako što su ga pretukli nasmrt, a mama je preminula u roku od tri dana. Izgubila sam oba roditelja, što je teško, kao da vam je neko posekao koren – ispričala je Danica za Story.

 

Uz sve te nemile okolnosti koje su je pratile kao mala, dok je odrastala, imala je još jedan veliki baksuz. Kao devojčica upala je i u kreč, što je vuklo i zdravstvene probleme.

To je sve ostavilo traga, pa je zbog celokupne teške situacije Danica kasnije tokom života utehu počela da traži u alkoholu. Taj porok joj je po sopstvenom priznanju dosta toga uništio, ali je zahvaljujući jednoj od najlpeših stvari na svetu uspela da se iskobelja iz kandži alkoholizma.

 

 

Ta lepa stvar se zove ljubav. Ljubav koju su njen nevenčani suprug, ali i sin Miloš Lolić, inače uspešan reditelj, osećali prema njoj i zbog koje su uradili sve što je bilo potebno da Danici pomognu na pravi način u najtežim momentima. Problem sa alkoholm je sad daleko iza slavne glumice, koja je tada, osim od supruga i sina, potražila i stručnu pomoć.

 

-Veoma je bitno da kad skreneš s puta, znaš da se vratiš na kolosek i da nađeš u sebi snage. Ja sam kratko bila u tom problemu, nije to kod mene dugo trajalo. Bila sam sportista, moj organizam se bunio protiv toga, ali sam uletela u zamku, nisam ni bila svesna – otvorila je dušu Maksimovićeva.

 

Ipak, u jednom trenutku uz veliku ljubav i podršku najbližih Danica je na neki način došla sebi i krenula da ide u dobrom pravcu.

- Onda sam se osvestila, i hvala milostivom Bogu, pored sebe sam imala svoju porodicu, ljubav svih, i svoju majku, i svoje dete i sestru. Naravno, tražila sam stručnu pomoć, jer stvarno je najvažnije da se kad imate problem obratite na pravu adresu. Treba da promenite ceo režim života, da izbegavate društvo koje konzumira alkohol, da biste se izvukli dok ne stanete na noge – kaže Danica.

 

Sada je prošlo dosta godina od kada je rešila problem i kaže da bi uvek pomogla nekome ko je u sličnim nedaćama da se izbori sa svime.

- Ovo govorim s distance od skoro 20 godina, ali uvek ću nekim savetom pomoći svima koji se nađu u toj situaciji. Treba da budeš hrabar, da pogledaš sebe u ogledalo i da pitaš šta hoćeš od svog života. Treba pronaći nove i prave vrednosti, i ići dalje - rekla je glumica svojevremeno „Puls“.

 

 

makonda-tracker