"Dobro jutro, lutko"

Da li biste je prepoznali? Evo kako je Ruška Jakić izgledala kao MLADA na jednom od TRI venčanja (FOTO)

0

Ruška Jakić je osoba koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

TV novinarka i autorka emisije "Ljubav i moda", Ruška Jakić je svakako jedno od najupečatljivijih TV lica na ovim prostorima.

 

Ruška je stava da se dame ne pitaju za godine te nikada nije potvrdila kada je rođena, ali su brojni domaći mediji pisali da je rođena 8. januara 1938. godine u Beogradu, u porodici jugoslovenskog diplomate Sretena i beogradske lepotice Evgenije Jakić, devojačko Barberis.

 

Kako je svojevremeno ispričala za Blic, početak njenog života je bio veoma težak.


– Nekako je početak mog života bio vrlo čudnovat zato što sam se susrela sa smrću maltene pre nego što sam zakoračila u život. Kada sam imala godinu dana, upala sam u vrelu vodu i sećam se da je moja majka pričala da je molila Boga da me nema da se ne bih mučila. Ali pošto ja verujem u Boga, jer verujem da Bog ima zadnju reč, shvatila sam da vas Bog šalje na ovaj svet s određenim zadatkom i da taj zadatak treba da izvršite. Zato sam živa i zdrava, zato radim svoj posao i zato imam određeni zadatak. Prebolela, preživela bez ikakvih posledica, i to je nekako bio početak mog života –

 

Kroz život je išla uvek samouvereno i u hedonističkom stilu čak i kada je nije mazio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruška Jakić (@ruskajakicc)

 

– Bila je godina kada su mi istovremeno umrli otac i majka, kada mi je Ana otišla na studije u inostranstvo, kada sam se razvela od muža, kada sam ostala bez posla i kada je uginuo moj pas Bretonac, kog sam jako volela. Onda sam sela, skuvala kafu i rekla sebi: „Ruška, postoje dva puta – jedan je da zatvoriš vrata i da propadneš, drugi je put da ideš dalje“. To je bio početak nekog mog učenja, poimanja života na potpuno drugi način jer sam shvatila da sve što vam se dešava u životu ima neku poruku, dobru ili lošu. Problem je što mi bežimo od tih loših poruka, misleći da su nam drugi krivi, da nam je takva sudbina, Bog nas je kaznio– rekla je ona.

 

Uvek je sve radila maksimalno i do koske, pa je tako bilo i na ljubavnom planu. 

– Ništa mi nije bilo važno osim ljubavi, onog trenutka kada bi ljubav prestala rastajali bi se. Tako je bilo sa Dejanom, ali i ocem moje ćerke Ane, mojim drugim suprugom - čuvenim arhitektom Laletom Nadeždićem. Sa njim sam bila dve godine, razveli smo se kad je Ana imala samo dva meseca – pričala je Jakićeva za domaće medije.

 

Pojavila se i fotografija sa njenog drugog venčanja, na kojoj možemo da vidimo Rušku kako okružena manjim brojem svedoka izgovara "da" muškarcu sa kojim je kasnije dobila svoju ćerku jedinicu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

Jednostavna bela haljina, raskošan bidermajer i upečatljiva elegantna frizura - tako bi se mogao nazvati Ruškim autfit koji je odabrala za drugo venčanje.

 

Nažalost, samo dva meseca nakon rođenja ćerke par se razveo, a Ruška se i dan-danas kaje zbog svojih pogrešnih odluka. 

 

– Tu sam najviše pogrešila, htela sam da budem i otac i majka. Ne treba davati više nego što drugi mogu da prime, na kraju uvek ostaneš sam. Radila sam i odgajala ćerku, majka mi je tada mnogo pomogla oko nje, ona mi je najvažnija bila – rekla je Ruška.

Ruška Jakić
foto: Damir Dervišagić

 

Ipak, o drugom suprugu i dalje misli sve najbolje, jer je iz njihove ljubavi nastalo nešto najvrednije u njenom životu.


– Kako mogu da kažem bilo šta loše za Aninog oca kad je, zahvaljujući našoj ljubavi, došlo na svet nešto najlepše u životu, a to je moje dete. Ja sebe smatram srećnom ženom, pogotovo kad dobijem poruku od nje: Zahvalna sam Bogu što si mi ti majka 

 

makonda-tracker