pretužno

Zbog UNUKA se povukla sa scene: Maja Odžaklijevska iskreno o teškim trenucima i odluci da se posveti mališanu

0

Popularna pevačica raskošnog glasa Maja Odžaklijevska potpuno se povukla sa muzičke scene 

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Jedna od najboljih domaćih pevačica osamdesetih i devedesetih godina, čuvena Maja Odžaklijevska, godinama je svojom muzikom oduševljavala ljude širom Balkana. 

 

Ipak, u jednom trenutku njenog života dogodilo se nešto što ju je potpuno poremetilo i odlučila je da se ne predaje, već da se hrabro bori.

 

 

Naime, reč je o njenom unuku, koji se bori sa razvojnim poremećajem, a pevačica je za domaće medije otkrila da je upravo ona ta koja je prva primetila da sa detetom nešto nije u redu. 

 

– Ja sam prva to primetila, ne moja ćerka, jer sam već dvoje dece odgajila, imam više iskustva. Prosto, nije imao fokus na mene, a imao ga je sa šest meseci. Nije imao nikakav fokus, nikakvu interakciju. Možete da vičete pored njega, on je u svom svetu i, onako, tužan. To je veoma bolno za roditelje. Prve dve godine govorio je one prve reči koje dete izgovara: mama, tata, baba. A sad više ne govori. On već pet godina ćuti. Doduše, peva i izgovara neke slogove, ali to je sve – opisala je ranije stanje svog unuka.

 

Njen ceo svet se okrenuo naglavačke kada je njenom unuku Luki pre devet godina dijagnostikovan autizam.

 

Maja Odžaklijevska
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

 

Unuk Maje Odžaklijevske u tom trenutku postao je najbitniji na svetu. Odlučila je da svoju muzičku karijeru pauzira i u potpunosti se posveti njemu.

 

- Znam da volite moju muziku, ali ja sam malo umorna od svega. Luka je autističan, još ne govori i ja sam mu se potpuno posvetila. Ne kažem da sam zanemarila sebe, ali ja nisam u prvom planu u ovakvoj situaciji. On je postao potpuno drugo dete – objasnila je Maja gostujući u jednoj emisiji. 

 

Kako je navela tokom pandemije im je bilo još teže, ali uspeli su i to zajedno da prođu.

 

 

Ona se u tim trenucima suočavala i sa finansijskim poteškoćama, jer nije mogla da nastupa, a penziju nije imala. 

 

Sada joj je malo lakše, jer je uspela da ostavari pravo na nacionalnu penziju, pa može koliko, toliko da bez velikih briga uživa u svakom trenutku koji nesebično provodi sa svojim unukom Lukom. 

 

 

makonda-tracker