raduje se

Živela je od samo 33.000 dinara, a onda je stigla divna vest: Maja Odžaklijevska dobila nacionalnu penziju

48

Pevačica nije krila sreću i ushićenost, a ovo je njena prva izjava nakon odlikovanja.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Istaknuta vokalna solistikinja Maja Odžaklijevska sa publikom je pre nekoliko godina podelila svoju priču, a između ostalog i da iz meseca u mesec živi od samo 33.000 dinara. No, sada su u njen dom stigla divna vest, a ona gasi je pevačica ušla u dvadeset umetnika koji su dobili nacionalnu penziju u iznosti od 60. 000 dinara, a ona će biti isplaćivana do kraja života.

 

Srećna sam, a pomalo euforična. Znači da nisam uludo radila svoj posao i da sam to činila na dobar način. Mislim da je ovo prestižno priznanje i divim se svakom ko ga osvojio. Nadam se da neće biti nezadovoljnih odlukom. Mi smo se trudili da Srbiju uvek na pravi način predstavimo u svetu — rekla je Maja za Kurir.

 

Maja Odžaklijevska
foto: Youtube Printscreen

Odluka je doneta još pre osam godina, ali su sada podaci zvanični.

 

— Priznanje za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina dobili su umetnici: pesnik Đorđo Sladoje, književni prevodilac Neda Bobić Nikolić, kompozitor Zoran Erić, pijanistkinja, čembalistkinja, pedagog i publicista Smiljka Isaković, likovni umetnik Jovan I. Rakidžić, umetnički fotograf, foto-dizajner Rajko Karišić, filmski scenograf Miljen Kljaković, dramski umetnik, glumac Bogdan Diklić, dramski umetnik, glumac Vojislav Brajović, dramski umetnik, glumac Lazar Ristovski, baletski umetnik Konstantin Kostjukov, arhitekta Vasilije Milunović, muzičar instrumentalista, harmonikaš Ljubiša Pavković, stručnjak u kulturi prof. dr Mirko Kovačević, etnomuzikolog Dimitrije Golemović, kritičar, istoričar i teoretičar filma Božidar Zečević, stručnjak u kulturi Radoslav Zelenović, vokalni solista Maja Odžaklijevska, pozorišni reditelj Miroslav Benka i vokalni solista, muzičar Borisav Đorđević — navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

 

 

 

makonda-tracker