DA LI STE ZNALI?

"Otpevala sam Zora je svanula, a on je znao tu pesmu": Neda Ukraden o prijateljstvu sa svetskim političarem

0

Ona uskoro objavljuje autobiografiju, a neke detalje svog života je otkrila javnosti pre promocije knjige.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Neda Ukraden je jedna od omiljenih pevačica koje istovremeno oduševljavaju i izgledom, a iako ne daje toliko često izjave vezane za porodicu, otkrila je poneki detalj iz autobiografije čija promocija se uskoro očekuje.

 

Pevačica je pisala o svojoj karijeri, ljubavnom životu, ali i poznanstvu sa Muamerom el Gadafijem.

- Kada sam upoznala Gadafija, bilo nas je 106, bila je to neka kulturna delegacija. Primio nas je u taj neki veliki šator, koji je bio sjajan i svilen. Bilo je neko dvorište, neka njiva. Slušali smo dosta o njemu, a on dolazi kao neki ''beduin'', mi vidimo stvarno Gadafi. Imamo i sliku od tada, mi smo se zvanično i predstavljali tamo, a trema je bila baš prisutna. Govorila sam o sebi po nešto, otpevala sam deo mog najvećeg hita ''Zora je svanula'', a on je rekao da zna tu pesmu! Desilo mi se i da zvaničnik koji je dolazio, takođe je pevao i to mnogo dobro, a na kraju se ispostavilo da je studirao u Sarajevu, tamo se oženio i uz tu pesmu upoznao ljubav svog života - ispričala je ona.

 

Inače, sa pesmom Zora je Neda je postigla neverovatan uspeh, a pokojna Marina Tucaković je zaslužna za samo jedan stih koji je doneo veliku slavu pevačici.

 

- Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali "Jovane, zora je", pa "Milane, zora je". Poslednja i konačna verzija je "Zora je". Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković, koja je napisala samo jedan stih, a to je: "Suza je iz oka kanula". Njoj je taj stih doneo više od 100.000 evra - ispričala je Neda u jednoj emisiji.

 

 

makonda-tracker