iz svega je izašla jača

"Tek u 33. godini sam prvi put videla heroin": Viktorija o ratu, suprugovoj zavisnosti i traumatičnom gubitku deteta

0

Snežana Mišković Viktorija može da se pohvali zavidnom muzičkom karijerom.

foto: Youtube/printscreen
foto: Youtube/printscreen

Snežana Mišković Viktorija je prolazila kroz različite faze tokom života, a osim što je u muzici postigla neverovatan uspeh, ona je doživela i neke tragedije koje su je obeležile.

 

Viktorija se udavala dva puta, ali nijednom nije imala sreće. Od prvog muža se razvela jer je bio narkoman, a ona nije mogla više da se nosi sa životom jednog zavisnika. Zanimljivo je da je i on bio muzičar, a venčali su se nakon deset dana poznanstva 1982. godine. Kada je počeo rat u Jugoslaviji, tada su krenuli i problemi u njihovom braku.

- Onda je krenuo raspad sistema. Između mame i žene, između žene i narkotika. Izabrao je narkotike. Dan danas ne znam gde je. Jednom su mi javili da je mrtav, ja se isplakala, kukala, a on, nije se ni javljao, krio se od dugova - ispričala je Viktorija jednom prilikom.

 

Ona je u intervjuu za jedan dnevni list pre nekoliko godina otkrila i to da je bivši muž prodavao zbog droge njihovu imovinu, što je bio glavni razlog da se rastanu zauvek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic)

- Moj tadašnji suprug je nastavio da se drogira. Doživela sam da se vratim sa turneje i da nađem prazan stan. Kada sam videla da mu nema povratka, razveli smo se. To je bilo 1993. godine i od tada smo izgubili svaki kontakt - otkrila je Viktorija.

 

Sa drugim mužem isto nije imala sreće, sa njim je dobila ćerku Taru, ali je imala velike probleme oko starateljstva, u početku je sud dodelio dete njemu. Oni su, tačnije, živeli u vanbračnoj zajednici.

- Tek u trideset trećoj sam prvi put videla heroin, ovu drogu su koristili muzičari sa kojima sam snimala ploču. Videla sam da ti ljudi ne funkcionišu bez toga. Ja sam po tom pitanju bila prava neobrazovana seljanka, koja ništa o tome nije znala. Pojma nisam imala da uzimanje droge može da dovede do situacije da čovek umre od obične upale pluća, od gripa, da propada ceo organizam, stradaju kosti. Gledala sam jednog prijatelja koji je svoj zub izvadio prstima. Heroin sam probala iz znatiželje, neznanja i radoznalosti. Posle završetka snimanja, nakon što sam ga uzela, osećala sam se kao da me je savladao grip. Kolege su mi rekle da je to početak krize. Pobegla sam ubrzo na more i više nikad nisam pogledala to svojim očima. Iglu nikad nisam probala. To sam gledala samo u „Petparačkim pričama" - ispričala je ona nedavno.

 

U jednom intervjuu je otkrila i šta sada misli o muškarcima i bračnom životu.

- Nema tog majčinog sina s kojim bih ostarila, peglala mu košulje i koga bih mogla da ubudžim u svoje vreme. Čak mislim da oni koji žive zajedno, a mojih su godina, treba da spavaju u odvojenim sobama. Nikada nisam bila rob pegle, kuhinje i usisivača, pribegavala sam tome samo u specijalnim prilikama. Inače, lepo je kad vidiš parove koji se vole kako dele obaveze.

 

Viktorija je tek skoro otkrila traumatično iskustvo koje je imala kada je izgubila dete, a o kom dosad nikada nije govorila.

 

- Negde oko 11 ja odem u toalet i onda se desilo nešto neverovatno. Izbacila sam plod - prisetila se Viktorija tragičnog događaja koji je doživela tokom devedesetih godina, dan nakon velikog koncerta koji je održala tada u Skoplju.

 

 

makonda-tracker