teško iskustvo

Sin ju je pitao: "Mama, je li tačno da ćeš da umreš?" Olja Karleuša ispričala kako je otkrila i preživela opasno stanje

1

Pevačica Olja Karleuša suočila se nedavno s dijagnozom koja pogađa veliki broj ljudi, a često se teško i kasno otkriva

foto: Instagram, Olja Karleuša Official
foto: Instagram, Olja Karleuša Official

Popularna pevačica Olja Karleuša nikada se ranije nije suočavala sa zdravstvenim problemima i vodila je zdrav život, zbog čega ju je iznenadio misteriozni simptom koji je primetila.


Nikada nisam imala zdravstvenih problema. Bez obzira na posao kojim se bavim, nikad nisam pila alkohol, gazirano. Ne pušim, ne pijem kafu, ležem rano, rano ustajem. Živim zdrav život i odjednom osetim da se nešto dešava. Prvo se javio taj bol u listu leve noge koji je podsećao na grč – objasnila je ona u emisiji RTS Ordinacija.


Isprva je verovala da je u pitanju običan grč u mišiću koji većina ljudi iskusi u nekom trenutku, ali su bolovi bili sve jači.

 

To se dešavalo krajem marta. Bol je bio takav da kada ležim, nema ga. Kako ustanem, pojavi se. Da je bilo otoka, posumnjala bih, ali ga nije bilo – ispričala je Olja. – Vraćam se normalnom životu iako i dalje osećam bol. Sve bilo ok dva dana dok nisam osetila da mi je dah sve kraći i kraći, kao kad obučeš nešto jako usko što onesposobljava normalan udah. Gušenje postaje sve jače, imam kao spazam. Kako sam imala neki stres, zakažem kod kardiologa da vidimo šta je. Urade mi kompletan pregled, eho itd, sve u redu.

 


U jednom trenutku, kako je objasnila, stanje je bilo veoma loše, toliko da da više nije mogla da leži ni na boku, ni na leđima i u tom momentu. Zbog toga je njen suprug insistirao da odu u Urgentni centar, gde su joj otkriveni trombovi.


Doktorka kaže da vidi trombove koji su slobodni. Vidi da imam emboliju pluća, tromb je napravio začepljenje – prisetila se pevačica.


Olja priznaje da se zabrinula, a sve što je mogla bilo je da prati instrukcije lekara i čeka.

 

Ne postoji čovek koji se ne boji kad mu kažu da je to tempirana bomba i ne možete da se krećete. Ležiš i čekaš da se tromb veže. Sve to vreme se uzima terapija, antiokoagulanti, ali zapravo samo čekaš... Kad je doktor rekao da ne smem ni do toaleta, to je za mene bio kraj. Sve sam slušala – rekla je.


Ona ističe da i dalje ne zna šta je dovelo do ovog stanja, a u bolnici je provela 20 dana. Ona, kaže, ostaje verna svojoj odluci da doživi poznu starost.

 


Ja sam zacrtala davnih dana da ću živeti između 92 i 96 godina, sve ostalo mi je prepona koju treba da preskočim. Nije stvar živeti do 92, neko kakav će taj život da bude – kaže pevačica.


Najteže joj je bilo kada je u očima svog sina videla strah, ali je sve okrenula na šalu.


"Mama, je li tačno da ćeš da umreš?", pitao me je Pavle. Kad to čuješ, nije ti lako. Našalila sam se i rekla mu: "Šta ti je, znaš li ti koliko ima do 92, 96. godine?" – ispričala je Olja.

 

 

makonda-tracker