opisao je kao hladnu ženu

Vreme je provodio sa bakom, a majku jednom NIJE prepoznao: Detalji komplikovanog odnosa Elizabete II i kralja Čarlsa III

0

Kraljica Elizabeta II imala je četvoro dece, Čarlsa, Endrua, Edvarda i Anu, a nakon njene smrti kraljevski presto je pripao Čarlsu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Smrt kraljice Elizabete II je donela brojne promene u kraljevskoj porodici, a iako su se neki nadali da će novi monarh postati princ Vilijam, to se nije dogodilo. Po automatizmu krunu je preuzeo Čarls i postao kralj Čarls III.

 

Sve što ima veze sa kraljevskom porodicom je zanimljivo, a čini se da su njihovi porodični odnosi prilično narušeni. Prvi na spisku komplikovanih je odnos nekadašnjeg princa Čarlsa i kraljice Elizabete II.

Navodno, roditelji su uvek Čarlsa držali na blagoj distanci, zato je on uvek bio prisniji sa svojom bakom, kraljicom Meri, čak toliko da u jednoj prilici, tvrdi Express, uopšte nije prepoznao rođenu majku.

 

Sudeći po dokumentarnom filmu "Njeno visočanstvo kraljica: Neverovatan život", kada je Elizabeta stupila na tron, često je bila odsutna zbog svojih dužnosti prema Kraljevstvu. Jednom je šest meseci provela na turneji po 12 zemalja širom planete, a kada se vratila kući — Čarls navodno nije znao ko je ona.

 

1 / 10 Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

— Odnos između kraljice i princa Čarlsa uvek je bio komplikovan, čak i kao veza između majke i njenog najstarijeg sina, a kamoli kao složen odnos očekivanja i istorije između monarha i njegovog naslednika — zaključio je tada izvor za The Sun.

 

Dosta se pisalo i o tome da je kralj Čarls III opisivao svoju majku kao "hladnu, distanciranu i nedostupnu."

 

 

makonda-tracker