DA LI STE ZNALI?

Njen smisao za humor je jako specifičan: Evo šta je kraljica Elizabeta poručila kuvaru nakon što je našla PUŽA u hrani

1

Vesti koje dolaze iz britanske kraljevske porodice su uvek zanimljive, a ponekad i jako duhovite.

foto: EPA-EFE/NEIL HALL
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kraljica Elizabeta je poznata po svom specifičnom smislu za humor, a njen oštar jezik i stavovi su često tema različitih medija.

 

Kako piše u knjizi „Dinner at Buckingham Palace", kraljica obožava obroke sa dosta voća i povrća, a jednom prilikom je dobila i neželjeni sastojak u svojoj večeri.

Cela situacija je prepričana kao anegdota, ali verujemo da tada kuvari, a ni kraljici nije bilo nimalo smešno. Naime, uz svaki obrok ona dobije i papir kako bi napisala eventualne želje, predloge ili šta joj se nije dopalo. Ovog puta, Elizabeta je imala jaku primedbu.

 

- Jednom, pronađen je i puž uz papir, kao i poruku: „Ovo sam našla u salati. Možeš li ti da ga pojedeš?" - ispričao je  bivši zaposleni u palati, Čarls Oliver, koji je i autor knjige.

 

Ovo nije prvi put da neka situacija u kojoj se nalazi sama kraljica postane šaljiva tema za prepričavanje. Podsetimo, ona je imala posebne komentare i nakon rođenja svog unuka, princa Vilijama.

 

Kažu da je princ bio opsednut detetom, a prvi komentar kraljice kada je ugledala dete bio je "hvala nebesima da nema uši na oca".

 

Kako prenosi Miror, kraljica Elizabeta je imala poseban komentar i za rođenje princa Džordža, sina Kejt i Vilijama. Dok su svi nestrpljivo išekivali rođenje te 2013. godine, kraljica je na pitanje o polu deteta kratko rekla:

 

- Nije to toliko važno. Ali bih baš volela da se već jednom rodi. Idem na odmor!

 

makonda-tracker