ŠTA VI MISLITE?

Sa 3 godine je počeo da se identifikuje kao žensko: Noela je najmlađi transrodni model za kog se otimaju modni agenti

0

Noela Mekmaher je najmlađi transrodni model na svetu.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Noela Mekmaher je na dobrom putu da u narednoj godini zaradi svoj prvi milion. Ona je najmlađi transrodni model na svetu.

 

Njeni roditelji kažu da je od rođenja imala samouveren osećaj identiteta, a prvi put je identifikovana kao transrodna osoba sa nepune tri godine, sada ima deset.

Njena majka je sada takođe transrodna osoba, a dete joj je poslužilo kao inspiracija, takođe, ona je izjavila kako se sad sa suprugom izjašnjava kao nebinarna osoba.

 

- Sve je počelo kad je imala dve godine. Neko bi rekao kako je sladak dečak, a ona je uvek odgovarala da nije dečak, već devojčica - rekla je majka.

Ova priča je naišla i na značajne kritike, pa su mnogi optuživali njenu majku kako je gura da bude transrodna osoba, porodica je promenila njen rodni list iz dečaka u devojčicu kad je Noela imala šest godina.

Na naslovne strane dospela nedavno nakon što je postala najmlađa transrodna manekenka koja je prošetala pistom na modnoj reviji u Njujorku. Svi modni agenti su oduševljeni Noelom i njenim talentom, toliko da će ona čak šetati i u Parizu na Fashion Week-u.

 

Zanimljivo, da se Noelin biološki otac ne pojavljuje u medijima i bio je izričito protiv sinovljeve tranzicije u transrodne osobe, dok je njena majka u vezi sa ženom koja se takođe identifikuje kao transrodna. Čak je jednom prilikom terao dete da obuče mušku pidžamu i tom prilikom joj polomio ruku.

 

 

makonda-tracker