čovek s amnezijom

Lice su mu potpuno rekonstruisali: Gde je danas JEDINI PREŽIVELI u nesreći u kojoj je stradala princeza Dajana?

0

Princeza Dajana je stradala pre 25 godina, a detalji jezive nesreće su i dalje obavijeni velom tajni i postoje razne spekulacije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Dajana poginula je u Parizu pre 25 godina, a sa njom je stradao i njen verenik Dodi Al Fajed. Jedini preživeli je telohranitelj Trevor Ris Džons, a njegova priča i borba za oporavak nakon udesa, nisu nimalo lake.

 

Dajanin telohranitelj je izgradio uspešnu karijeru, a trenutno radi kao šef obezbeđenja u AstraZeneca kompaniji. On danas ima 54 godine, živi povučeno sa suprugom i decom, a prethodnih pet godina se o njemu ništa nije znalo.

Njegova supruga je učiteljica, a ova porodica živi u kući vrednoj 500.000 funit koju je Trevor kupio pre četiri godine. Ožiljci na licu su tu da ga podsete na stravični avgust 1997. godine kad je pukom srećom preživeo.

 

On je u udesu dobio teške povrede glave i grudnog koša, proveo je 10 dana u komi, a hirurzi su mu rekonstruisali lice uz pomoć 150 delova od titanijuma, napravljenim prema njegovoj staroj fotografiji. Inače, Ris je bio padobranac, a nakon nesreće doživeo je duboku amneziju i mogao je da komunicira isključivo šaputanjem i zapisivanjem stvari.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Nakon svega, kratko je bio zaposlen u bezbednosnom sisemu u Ujedinjenim nacijama, a veliko bogatstvo je stekao radeći za jednog naftnog giganta, bio je i šef obezbeđenja teksaške firme tokom rata u Iraku. U svojoj karijeri ima i iskustvo u međunarodnim operacijama. 

 

Trevor Ris Džons
foto: JOEL ROBINE / AFP / Profimedia

Trevor je te kobne noći bio na mestu suvozača, sve kosti lica su mu bile polomljene, a vazdušni jastuk ga je ipak zaštitio. Tad je imao samo 29 godina, a kroz godinu dana, koliko je trajao oporavak, već se vratio starim navikama, pa čak je igrao i ragbi. 

 

On se ne seća ničega vezano za tu noć, jedino čega se prisetio jeste da je princeza pozivala Dodija Fajeda, da ih je jurio beli fijat uno i da vozač Anri Pol, zaposlen kod Fajeda, nije bio vidno pijan.

 

princeza Dajana
foto: Profimedia

- Ja sam jedina osoba koja može da kaže ljudima istinu, a ja ne mogu da se setim. Bilo bi lako kada bih se setio. Mogao bih da kažem ljudima i svo ovo sra*e bi se završilo - rekao je Ris Džons.

 

Ostaće misterija zašto je princeza Dajana pre nesreće bila zabrinuta za svoj život i zašto Skotland Jard nikad nije preneo podatke francuskoj policiji nakon što je princeza izrazila strah za svoj život. Bivši telohranitelj je za kraj zaključio kako je prihvatio zvaničan nalaz i da je greška Anrija Pola što je seo za volan, a pio je pre toga.

 

1 / 10 Foto: EPA/STEPHEN PONDS

 

- Bila je to nesreća zbog vožnje u alkoholisanom stanju izazvana prekomernom brzinom. I to je ono što se dogodilo - rekao je Trevor.

 

 

makonda-tracker