uživa

Nimalo nije KRALJEVSKI, ali je veoma ukusno: Ovom JEDNOSTAVNOM JELU vojvotkinja Kamila ne može da odoli

1

Kraljevska porodica dobro zna kako izgledaju najbolji svetski restorani, ali ipak i oni imaju neka jela koja obožavaju, a sasvim su obična

foto: Mirrorpix / Splash / Profimedia
foto: Mirrorpix / Splash / Profimedia

Vojvotkinja od Kornvola obišla je neke od najluksuznijih restorana širom sveta, ali postoji jedno jelo koje obožava i koje se ne libi da jede kada god i gde god za to ima priliku.

 

Iako često posećuje neke od najpoznatijih restorana i za nju često kuvaju kuvari sa najvećim umećem princeza se ne stidi da kađe da je njeno omiljeno jelo zapravo sveže kuvana riba i pomfrit.

 

 

I umesto luksuznog posuđa, zlatnog pribora i vrhunske usluge princeza voli kada je riba servirana u najobičnijem papiru, a krompir reš ispečen.

 

- Njena omiljena riba je bakalar, koji je začinjen sa biberom i solju. Potom ga uvaljamo u brašno, zatim u mešavinu žumanceta i rastopljenog putera. Potom se riba peče u rerni tako da dobije lepu boju i da okolo bude hrskava, a unutra mekana i sočna - kaže jedan od kuvara koji ovaj sprecijalitet često sprema za kraljicu.

 

Vojvotkinja Kamila
foto: Instagram

 

Kako kaže, ovo jelo je princeza često tražila da se sprema kada imaju goste.

 

Ono što je mnoge nasmejalo jesu i fotografije na kojima se moglo videti kako kraljica uživa u ovom obroku jedući ga rukama bez upotrebe pribora za jelo.

 

 

 

makonda-tracker