uzbudljivo

Bila je konobarica, a danas je milionerka: Životna priča kraljice popa prožeta je SKANDALIMA i TRAGEDIJAMA

0

Čuvena pop ikona Madona danas proslavlja svoj 64. rođendan

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Njen život je nalik na filmski scenario, a da se po njemu snim film sigurno bi postigao neviđen uspeh. Današnja pop ikona, Madona,  počela je od nule.

 

Zapravo, nije od nule već od 35 dolara, koje je imala u svom džepu.

 

To je bilo sve što je imala. Ipak, zahvaljujući talentu, sreći i skandalima uspela je da izgradi karijeru koja će biti zapisana kao jedna od najvećih u istoriji muzike.

 

 

Osim po odličnoj muzici, Madona je prepoznatljiva i po brojnim skandalima. Zbog svog kontraverznog ponašanja stekla je slavu, ali i zaradila milione.

 

Madona Luiza Veronika Čikone je rođena u velikoj katoličkoj porodici italijanskog porekla kao jedna od šestoro dece, idilu detinjstva i odrastanja joj naglo prekida smrt majke koja je obolela od raka dojke.

 

Madona je tada imala samo pet godina i upravo ta činjenica je jedna od najvećih tragedija koje su definitivno zabeležile Madonin život. Njen otac Silvio se ubrzo ponovo oženio kućnom pomoćnicom, ali je Madona nikad nije prihavtila.

 

Prerana smrt majke, kao i loš odnos sa ocem su uslovili njen neizlečivog straha od gubitka.

 

Madona
foto: Instagram

 

Madona je odmalena htela da bude drugačija od svoji vršnjaka i sve što je činila išlo je u smeru isticanja različitosti kao i privlačenja pažnje na samu sebe kad je to god bilo moguće.

 

Nakon mnogobrojnih vanškolskih aktivnosti i velikog zalaganja i truda koji bi Madona uložila u bilo što čega bi se primila određen mir pronašla je u sopstvenom telu odnosno pokretu. Nakon nekoliko godina studiranja Madoni postaje pretesno te odlazi u Njujork kako bi ostvarila svoje snove.

 

 

Na početku karijere radila je mnoge poslove kako bi se prehranila. Nije se libila da konobariše, a bila je i plesačica na svetskoj turneji Patrika Hernandesa.

To je bila jedna od njenih najboljih odluka jer ju je dovel na pozornicu kao pevačicu odnosno zabavljačicu.

 

Prvi ugovor potpisala je 1982. sa Sire Records i uskoro izdala prvi singl, “Everybody”. Debi album “Madonna” izašao je 1983. Sledeći album, “Like a Virgin”, bio je njen prvi album na američkoj top listi. Godine 1987. kreće na svoju drugu turneju, Who’s That Girl Tour, koja je zapamćena kao veliki spektakl. Četvrti album, “Like a Prayer” je prelomna tačka u Madoninoj karijeri. Film Dik Trejsi snimila je 1989. godine, i uskoro je krenula na turneju “Blond Ambition Tour”.

 

Madona
foto: Profimedia

 

Život joj se promenio u tridesetosmoj godini kada je postala majka. Kćerku Lurd, rodila je 1996. a njen biološki otac je Karlos Leon, koji je u to vreme bio Madinin lični trener.

 

Drugi njen veliki podvig u privatnom životu je njen brak sa britanski režiserom Gajem Ričijem, te rođenje nihovog sina Roka.

 

Nakon što se razvela od Ričija Madona je usvojila još dvoje dece.

Treće dete, dečaka Dejvida, usvojila je u Malaviju 2007. Ovo usvajanje je izazvalo skandal, po kojem je Madona imala povlašćen status pri usvajanju i glasine da je Dejvida "kupila".

 

 

Madona je živela život punim plućima, a krajem 2019. pojavila se vest da je Madona uplovila u novu vezu sa mnogo mlađim muškarcem.

 

Alemalek Vilijams ima 25 godina i profesionalni je plesač. Mlađani Alamalek, sa Madonom sarađuje od 2015. godine, od kada je prati po njenoj turneji. Alamalek je samo dve godine mlađi od Madonine najstarije kćerke Lurd. Očigledno je da kraljica popa voli mlađe muškarce, pa je tako jedini partner koji je bio stariji od nje, Voren Bejti.

 

Madona
foto: Instagram

 

Na meti kritike se našla i zbog čestog odlaska kod plstičnog hirurga. Poslednja fotografija je izazvala pravu lavinu komentara, jer pop diva izgleda potpuno neprepozntljivo.

 

Ovo su samo neki od skandala koji su obeležili njenu karijeru:

 

Njen fantastičan hit "Like A Prayer" danas se smatra jednim od najboljih spotova svih vremena, mada razumemo zašto je 1989. bio toliko skandalozan. Zapravo mnoge religijske organizacije širom sveta besnile su na Madonu, jer su smatrale da se ruga Hršćanstvu.

 

 

Tokom turneje "Blonde Ambition" 1991. godine Madona je u Torontu na pozornici simulirala masturbaciju za vreme pesme "Like A Virgin", a čin je publiku toliko uznemirio da je skoro nastao skandal! To nije jedini put kad je "masturbirala" za šou. Zapravo, u filmu "Body of Evidence" je zbog masturbacije film pobrao oznaku "NC-17" koja je najstroža oznaka za X-rated filmove u Americi. Kasnije je scena promenjena radi većeg komercijalnog uspeha filma.

 

Nastup na poznatoj dodeli nagrada 1998. godine razbesnio je pripadnike hinduističke zajednice. Naime, tokom izvođenja vrlo seksualnih plesnih pokreta, Madona je nosila ukrase na licu specifične za Hinduizam koji označavaju čistoću, devičanstvo i posvećenost Bogu.

 

Madona
foto: Instagram Printscreen

 

Svi se dobro sećamo popularnog skandaloznog poljupca. Madoni su se na sceni tokom dodele nagrada VMA 2003. godine za izvođenje pesama pridružile Britni Spirs, Kristina Agilera i Misi Eliot, ali jedino što smo zapamtili je trenutak kada je Madona poljubila Britni!

 

Madona je oduvek koketirala s religioznim temama, pa je tako puno puta i prešla granicu dobrog ukusa. Tako je za vreme svoje turneje "Confessions" 2006. godine bila razapeta za vreme izvođenja pesme "Live To Tell". Naravno, verske zajednice su ovo osudile.

 

 

makonda-tracker