ovo niste znali

Da li znate šta znači reč "bekuta"? Ana ga nosi od početka karijere, a sada znamo i šta ono predstavlja

1

Iako je godinama na sceni retko ko zna kako se Ana Bekuta zaista zove 

foto: Instagram
foto: Instagram

Kada izgovorimo ime Nada Polić sigurno niko ne bi ni pomislio na našu poznatu pevačicu Anu Bekutu.

 

To i ne čudi, jer ona od prvog dana svoje karijere ne nosi svoje pravo, već umetničko ime.

 

Kada je započinjala karijeru na estradi je postojalo mnogo pevačica koje su nosile ime Nada. Zbog toga je njoj predloženo da uzme neko umetničko ime, koje je zvučno i razlikuje se od svih ostalih. 

 

 

Mnogo puta se o tome pisalo u medijima, a onda je jednom prilikom Ana odlučila i da ispriča kako je dobila ime "Bekuta", kao i šta zapravo ta reč znači.

 

- U jednom trenutku zasitila sam se posla u kafani, i pravili smo plan da nađemo kompozitora Predraga Vukovića Vukasa. On je tada imao divan album za Nadu Topčagić ‘Zovem te zovem’. On je meni promenio ime u Ana jer je bilo mnogo uspešnih Nada – Topčagić, Obrić, Knežević, Mamula… - počela je ona.

 

Ana Bekuta
foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Ona se potom osvrnula i na značenje te reči koje je nadasve neobično.

 

- Ustvari, mom imenu je kumovala pokojna Lidija Habić koja je bila urednik u PGP-u, ona je rekla da prezime treba da uzmem Bekuta, što je mali zakrivljeni nož - rekla je Ana u emisiji „Pečat u vremenu“.

 

Takođe, pevačica se osvrnula i na svoju porodicu.

 

- Znam da su moji ponosni, tata mi je to govorio dok je bio živ. Nadam se da sam ispunila njegove želje, koliko je bilo u mojoj moći, trudila sam se da im priuštim sve što su želeli - zaključila je Bekuta.

 

 

makonda-tracker