neočekivano

Bila je NAJLEPŠA balkanska glumica, pa se ZAMONAŠILA: Odabrala je život bez grejanja, tople vode, pa otišla u PUSTINJU

0

Gradila je karijeru, dobijala uloge, bila na vrhuncu slave, a onda je odlučila da svoj život promeni iz korena 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Hrvatska glumica Edita Majić bila je jedna od najlepših glumica na Balkanu. Naporno je radila kako bi postigla uspeh, ali jednog dana donela je odluku koju mnogi nisu mogli da razumeju.

 

Edita je odlučila da se zamonaši. Povukla se iz javnosti pre deceniju, spakovala kofere i nastavila život u samostan sv. Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka.

 

 

Život je promenila preko noći, a javnost u njenoj rodnoj Hrvatskoj bila je šokirana njenom odlukom. Zbog toga njena priča i danas intrigira i Hrvatsku i ceo Balkan jer niko ne zna iz kog razloga se odrekla popularnosti.

 

- Taj susret s Bogom dogodio se ođedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, ođedanput, nezadrživo i do kraja. Ođednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - rekla je 2003. Edita.

 

Edita Majić
Edita Majićfoto: Youtube Printscreen

 

U javnosti su počele da kolaju priče o razlozima za ovako radikalan potez nekadašnje glumice.  Pričalo se da glumica zapravo nije mogla da preboli nesrećnu ljubav i da je zbog toga čak počela da uzima heroin, da bi na kraju pobegla od sveta.

 

Njena porodica i najbliži prijatelji demantovali su ove navode, a kada je to čula Edita je iz Avile poslala pismo u kojem je poručila da to nije istina.

 

Edita je u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živela.

 

 

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje... ovih nekoliko godinica proživeti što lepše, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu... onda je bolje uopšte da ne postojimo - rekla je Edita dodajući da je u tom periodu preispitivanja osetila duhovni poziv.

 

- Uvek mu možemo reći "ne", ali onoj duši koja je srela Božju ljubav, usuđejem se da kažem, nemoguće je da kaže "ne" na Božiji poziv - izjavila je.

 

Edita Majić
foto: Youtube Printscreen

 

Inače, sestra Edita je 2017. odlučila da još radikalnije služi Bogu i otišla je da živi izvan samostana, u pustinju.

 

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći - rekla je ranije medijima njena majka Jadranka.

 

 

makonda-tracker